Cübbeli Ahmet 150 selefi derneğin silahlandığını açıklamış ve bu doğrultu da ifadeye çağrılmıştı.

Cübbeli Ahmet'e yanıt Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul'dan geldi.

Alparslan Kuytul Cübbeli Ahmet'in kullanıldığını ifade etti.

İndependent Türkçe'de yer alan habere göre Alparslan Kuytul'un açıklamasındaki Cübbeli Ahmet'e yanıt verdiği yerler şöyle:

-Selefileri sağda solda görüyoruz, duyuyoruz, işte bizim mahallede şöyle biri var, bizim mahallede böyle biri var herkesin bunlarla bir hatırası var, bize de gelip söyleyen oluyor ama bunların silahı var mı yok mu, kaç grupturdurlar, kaç dernekleri var, ben niye bilmiyorum, o nereden, nasıl biliyor? Kimse bilmiyor da Cübbeli mi biliyor?

"CÜBBELİ'Yİ DEVREYE SOKTULAR"

-Diyanet raporu diye ortaya bir rapor attılar fakat diyanet bu raporu üstlenmiyor. ‘Biz böyle bir rapor hazırlamadık’ diyor. Bu raporu kim gündeme getiriyor? Cübbeli’nin kardeşim dediği Doğu Perinçek, bu raporu hep o gündeme getiriyor. Doğu Perinçek ve onun adamları, onunla istedikleri kadar bir algı operasyonu yapamadılar. Çünkü Diyanet bu raporu üstlenmedi. Bu sefer Cübbeliyi devreye soktular.

"HER BİLGİYE İNANMA"

-Benim Cübbeli’ye tavsiyem; her verilen bilgiye inanma. Her okuduğunu hadis zannediyordun ya, nasıl ki orada hata ettin, nasıl uydurma bir şeyi insanlara hadis diye anlattın, muhakeme yapmadın, araştırma da yapmadın. İslami bir muhakeme gücüyle bunun hadis olmadığını anlayabilirdin, o muhakemeyi yapamadın, araştırmayı da yapmadın, orada öyle hata ettin. Sonradan da ‘ne yapayım, o zaman cahildim, bilmiyordum, ilmim yoktu’ demek zorunda kaldın. Bak yine aynısını yapıyorsun, her verilene inanıyorsun. Belli ki siyah gözlüklülerle çok görüşüyorsun, bak bu siyah gözlüklülerin 10 tane lafından bir tanesi doğru olur.

AKP'YE TUZAK VURGUSU

-Ben AKP’lilere de şunu söylemek istiyorum; “Bunun sonu size dayanır, benden söylemesi. Bu silahlanma meselesinin ucu eninde sonunda size gelir dayanır. Birileri Cübbeli’nin eliyle aslında sadece selefilere değil, aslında AKP’ye de darbe vurmayı planlamış. Çünkü selefilerin silahlanması gündeme gelirse AKP’nin yaptıkları da gündeme gelecek. 2 kere 2 dört! Aslında bu, AKP’ye de bir tuzak sayılabilir.

Editör: TE Bilişim