6'lı masa olarak tabir edilen siyasilerin birleştiği oluşumdaki çatlak onarıldı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi arasında yaşanan bildirge sorunun CHP üst yönetiminin araya girmesiyle çözüme kavuştuğu bildirildi.

AKP ve MHP’nin Seçim Yasası’nda yaptığı değişikliğin ardından 6’lı masadaki bazı partiler “İttifak içinde ittifak” formülünü tartışmaya açtı. Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’ne ortak bir ittifakla seçime gitme önerisi götürürken, DEVA Partisi’nin bu öneriyi reddetmesiyle iki parti arasında iplere gerildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun demeçlerine de yansıyan gerginlik üzerine CHP üst yönetimi devreye girdi. Her iki partinin üst yönetimiyle de yapılan görüşmelerde partilerin karşıt söylemleri dile getirmemesi konusunda uzlaşma sağlandı. 

Uzlaşmanın ardından yapılan açıklamada, iktidarın iki paarti arasındaki tartışmadan medet umduğu vurgulanırken, 6 partinin ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemesi konusunda herhangi bir sorun olmadıığı bildirildi. Yapılan görüşmelerde alt başlıklarda görüş aayrılıkları olabileceği ifade edilen açıklamada, "Ama bunu 6’lı masa dağılıyor demek değil. Böyle görmek bazılarının işine geliyor, birilerinin temennisi bu... Böyle bir şey yok” ifadelerine yer verildi. 

Editör: Yadigar Hanım