Araştırmacı yazar Haluk Özdil"Herkes kuyumculara akın edecek" diyerek, gram altının fiyatını açıkladı.

Yeniakit'in haberine göre, Gram altın rekor kırmaya devam ediyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın, doların 25,73 TL'yi görmesiyle 1.586 TL’de tarihi zirvesine ulaştı. Bu rekordan sonra ise geri çekilerek 1.577 TL seviyesine geriledi. Çeyrek altın 2.550 lira, Cumhuriyet altını 10.290 liradan işlem görüyor.

Altın bu hafta yüzde 2,2 değer kaybederek ardından yatay seyretti. FED Başkanı Jerome Powell bu yıl bir veya iki ke daha faiz artışına ihtiyaç duyulacağını açıklarken, bu gelişmeler sonrasında iki yıllık tahvil getirileri üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Bu artış, faiz getirisi olmayan altın için olumsuz yorumlanıyor.

Avrupa’da faiz artış kararları gelmeye devam ederken, vrupa Merkez Bankası da Temmuz ayında bir artış daha yapacağı sinyalini verdi.

Haluk Özdil, bu gelişmelerden sonra altın yatırımcısını bir kere daha düşündürecek açıklamalarda bulundu. Özdil, Youtube kanalından yaptığı açıklamada, küresel anlamda bir olayın meydana gelmesi sonucunda gram altının 4 bin liraya çıkacağını vurguladı.

Özdil, şunları söyledi:

"Altın 1700'ü değil 1800'ü de görebilecek. Yıl sonunda ise 2 bin 200 liraları bile görebilecek. Altın hiçbir zaman yanıltmadı. Yatırımcısını üzmedi. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

Küçük birikiminiz varsa altını tercih edebilirsiniz. Altın için 3,5,5 ay beklemek gerek. Yatırım konusunda son önerim şudur.

Altın çıkacak gibi duruyor. Zarar etmezsiniz ama yüzde yüzlük bir kar beklemeyin.

Yüzde 20'lik yüzde 30 kar edersiniz. Ama biraz beklemeniz gerekecektir.

Tayvan'da huzursuzluk patlarsa ABD-Çin savaşı çıkarsa gram altın 3-4 bin lira olduğunu, ons altının 5 bin dolar olduğunu görürsünüz O zaman da işte dünyanın çivisi tam anlamıyla çıkar."

Editör: Yadigar Hanım