Yatırımcının güvenli limanı altın, ABD'deki banka iflaslarının yansımasıyla son haftalarda rekor üzerine rekor kırdı. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hergün rekor tazeleyen altının yaz aylarında daha da yükseleceğini söyledi.

Altın fiyatlarında zaman zaman kısa süreli duraksamalar olsa bile yaz aylarında rekor kıracağını vurgulayan Memiş, gram altının Haziran ayı sonrası 1450-1550 lira seviyelerine kadar yükselebileceğini kaydetti. Altındaki yükselişin ABD'deki banka iflaslarıyla başladığına dikkat çeken Memiş, "İflaslarla birlikte altın, 2 bin dolar seviyesinden 2 bin 40 dolara geldi. 2 bin 50 direnci var ve bunu takip ediyoruz. Yaz aylarında bu yükseliş trendinin 2 bin 350 dolara kadar çıkma olasılığı var. Merkez Bankaları faiz artırımlarını sonlandırıp kenara çekilecek ve en önemlisi belirsizlik devam ediyor. Muhtemelen bu banka iflasları farklı ülkelere sıçrayabilir” dedi.

Geçen yıl ciddi manada baskılanan ons altının yerini yavaş yavaş yükselişleree bıraktığına değinen Memiş, gram altının her zaman olduğu gibi bu yıl da yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ettiğini belirtti.

Memiş, şöyle devam etti:

"Bugüne baktığımızda 1114 seviyelerinden 1315 seviyesine kadar yükseldi. Yine 1300 TL’nin üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor ve bugün yine bir rekor tazeledi. Yaz aylarında 1550 TL seviyelerine kadar yükselir. Aancak kısa vade ve uzun vadeyi ayrı ayrı yorumlamak lazım. Kısa vadede hızlı yükselişten sonra teknik olarak bir düzeltme olabilir. Ons altın tarafında 2 bin 50 dolar seviyesini takip ediyoruz. Gram altın 1270 TL destek seviyesinde ama 1450-1550 TL aralığını yıl içerisinde takip etmeye devam edeceğiz."

Elinde altını olmayan ve altınını bozdurmak isteyen yatırımcılar için de tavsiyelerde bulunan Memiş, “Bu rakamsal değerler karşısında 2 tür yatırımcı var. Elinde bulunduran ve elinde altın olmayan yatırımcılar. Elinde altın olan yatırımcılara hem makas aralığı hem de belirsizlikten dolayı bozdurmak için acele etmemelerini tavsiye ediyoruz. Yukarı yönlü hareketler devam edecek. Elinde altın olmayan yatırımcılar için ara ara fırsatlar gelecektir. Bunu yılın son alım fırsatı olarak değerlendirmek ve alıp unutmaları gerektiğini düşünüyorum. Seçim sürecinde olduğumuz için seçimden sonra Merkez Bankası’nın politikaları ile beraber daha net yorum yapılabilir. Bugün oluşan koşullar yeni zirveleri işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım