Sn. Erdoğan’da artık bu işlerin, iyi yürümediğini biliyor. Masasına konan anketler, cılız da olsa “geçinemiyoruz, açız aç!..” feryatları O’nu da rahatsız ediyor.

Yani Sn. Erdoğan’da artık biliyor ki, verilen kredilerin sonu geldi. Halk gerçekleri gördü.

Çamlıca Camii olmadı, Ayasofya kesmedi, yerli oto TOGG tutmadı şimdilik “ey Kılıçtaroğlu!..” ile idare etmeye çalışıyor.

Cumhur ittifakının tabanda kan uyuşmazlığı var. MHP’de, “Lider, doktrin, teşkilat” diyerek kalan ülkücüler de artık; Sn. Bahçeli’den de böylesi bir ittifaktan da hoşnut değiller. MHP’nin şartsız desteğine karşın ne ülkücü bir vali, ne büyükelçi, ne müsteşar, ne müdür atanmıyor.

Ülkücüler, vatan sevdalılarıdır. Ülkeyi karşılıksız seveler. Ama asla aptal da değiller. Olanların farkındalar. Son kamuoyu araştırması da bu gerçeği doğrular gibi ki MHP’nin oyu %2,5 ila % 7 arasında gösteriliyor. Bu, asla ve asla AKP’nin ve Sn. Erdoğan’ın istediği bir oy değil.

Öyleyse ne yapmalı? Yeni araştırmalar yeni ittifak ortakları bulunmalı.

Önce SP’nin duayenlerinden, O. Asiltürk’e ziyaret yapıldı. Beklenen karşılık alınmadı.

Piyasa daraldı. Mal var alacak para yok. Tencerelerde et yerine dert kaynamaya başladı. Çiftçi BORÇ ekip, HACİZ biçmeye başladı. Esnaf tükendik feryadında. Yoksulluk tavan yapmakta; vatandaş ucuz ekmek, ucuz elma kuyruklarında, aşı bulamamanın ezikliğinde. Ama inadına Kanal İstanbul diyen bir yönetim var.

Koltuk sallanmakta. Yapılanlara bakılınca; koltuktan sonrası da flu gözükmekte.

Öyleyse yeni şeyler bulmak gerek. Gündemi yokluktan, yoksulluktan, işsizlikten, EYT’den KYK’dan, 3600’den, M. B’nın kayıp 128 milyar Dolar’ından uzak tutmak gerek.

Bu arada da gün geçtikçe güçlenen İyi Parti’nin yükselişinden ve Millet İttifakı’nın bozulmasından da kurtulmak gerek.

İyi de nasıl olacak?

Yeni ve sivil bir ANAYASA teklifi, işi kurtarır mı? Kurtarmadığı görüldü. Muhalefet: “ Sn. Erdoğan ve AKP neyi yapmak istediler de ANAYASA’nın neresi, hangi maddesi engel oldu?” diye oyunu bozdular.

Yeni bir söylem gerekti. Geçmişte yaptıklarımızı unutarak HDP’li vekillerin dokunulmazlığını gündeme taşımak.

Muhalefet, özellikle de Millet İttifakı, “madem HDP terörle ilintili ki ilintili, neden MHP ve AKP, HDP’nin kapatılması için dişe dokunur bir girişimde bulunmuyorlar da işi başkalarına havale ediyorlar” diyerek blöfü gördüler.

HDP’nin yargılanması, vekillerin yargılanması gerekir. Hükümetin kapatmak ve yargılamak için ne gibi gerekçeleri var, HDP’lilerin terörle ne kadar ilişkileri var kamuoyu da öğrenmiş olur. Hele hele P. Buldan’ın, “Açılım sürecinde bize (HDP’yi kastediyor) verilen vaatleri de zamanı gelince açıklayacağız” dediği süreçte. Siyasi Partiler yasasının 100. Maddesi de, uluslararası hukuk da; terörle ilintili olan partilerin kapatılmasına evet dermekte.

Bütün yollar çıkmazda. Halka yeni bir umut, yeni bir güvence de verilemiyor. Rahmetli S. Demirel’in dediği gibi “Tencerenin yıkmayacağı iktidar yoktur.” Gerçeği de ortada iken.

Tek yol, Millet İttifakını parçalamak. Sn. Erdoğan’ın bu hamlesini, İyi Parti, SP, DP ve CHP nasıl karşılayacaklar? Bunun için İyi Parti üzerinde yoğunlaşma var. İyi parti kurmayları bunu gördüler olmalı ki,” Madem öyle getirin FETÖ ile irtibatlı olanların dosyalarını da, dönün güçlendirilmiş parlamenter sisteme” dedi. AKP’yi sıkıştırdı. AKP+MHP blöf yaptı, İyi Parti gördü, ellerindeki kozu aldı. İyi Parti’de tek adam sözü değil, istişare uygulanmaktadır. Yani ortak akıl geçerlidir.

AKP, FETÖ ile ilgililerin dosyasını açar mı?

Bu AKP’nin intiharı, harakiri yapması olmaz mı?

AKP’den kaçan oylar CHP’ye ve HDP’ye gider mi? Asla. Gideceği yerler İyi Parti, Deva ve Gelecek Partileridir.

İyi parti, şu an yükselişini istikrarlı bir şekilde sürdürmekte. İyi parti üzerinde mühendislik çalışmalarına devam!. Nereye kadar?

Sn. Erdoğan iyice bunalıp; kendisi, “erken seçim” diyene kadar!.

Kanaatimize göre amaç: ne yeni ve sivil bir Anayasa, ne de HDP’li vekillerin dokunulmazlığı! Amaç; Millet ittifakını bozmak ve baskın bir erken seçime gitmek. Bunun dışında her yol karanlık.

NOT: İyi Parti’nin yapacağı yanlış ise sonu olur. Vatandaş bunaldı acilen kurtuluş bekliyor.