Son günlerde Ümit Hoca furyası var. Teşbihte hata olmaz, hocanın çalışma ofisi tekkeye döndü. Ziyaret, muhabbet ve fotoğraf üçgeninde görev tamamlanıyor ve ilerisi işin "hani biz de buralardayız" mesajı veriliyor. Hoca da emekliliğin tadını çıkarıyor işte. 

Ülkücünün Ülkücüyü sattığı, yarı yolda bıraktığı ve sırtından bıçakladığı bugünlerde, başını Ülkücünün çekeceği bir oluşumun başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Ülkü Ocakları'nın son sloganı gibi; 57. Alay gibi yok olur gideriz ancak! 

57. Alay gibi yok olmak değil, birlik beraberlik içerisinde, aramızdan Mustafa Kemal çıkarabilmemiz lazım. Vatan için ölmek değil, bilakis yaşamak ve vatanı ayakta tutmamız gerekir. Öyle ölürüz falan da hikaye, herkes ekmeğinde yani. 

Ümit Hoca Ülkücüdür. Daha doğrusu, ben Ülkücüyüm diyen herkes Ülkücüdür. Bir ideali vardır yani. İşte o ideal nedir? Sağ el ile bozkurt işareti yapmak, 9 Işık'ı ezberlemek, Allah'ın selamıyla girip-çıkmak ve "Allah'a emanet ol" deyip kafa tokuşturmak yetmiyor dostlar. Türk İslam Ülküsü ile yetişen bireylerin, davasına sahip çıkması, işlerinde çok başarılı olması, üretmesi, çok okuması ve sürekli kendisini yenilemesi gerekmektedir. Lacileri çekip, bıyıkları indirmekle olmuyor artık!

Ümit Hoca'nın çalışma ofisinden bahsedince, hanımefendinin Çağlayan'daki ofisi geldi aklıma. Bir de Ankara, Çukurambar'da vardı yanlış hatırlamıyorsam. Koca koca adamların nasıl küçüldüklerini, kendilerini göstermek için ne taklalar attıklarını hatırladım birden. Yok canım Ümit Hoca farklı. O biraz daha samimi ama ne yazık ki hesabı var. İşte ben o tarz adamları bir türlü sevemiyorum. Bir lider arıyorsanız, hesapsız kitapsız mücadele verecek bir insan olmasına önem verin! Sonra, yeni Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu olursunuz. Ben yazayım da, siz kızarsanız kızın! Ne de olsa bir iki yıl sonra benim bugün yazdığım şekle bürüneceksiniz.

Megaloman arkadaşlara değinmeden geçersem olmaz. Kendilerini o kadar yüksek bir makama koymuşlar ki; sanırsınız oyunu onlar kuruyorlar. Çok basit bir sistem var. Sistem basit ama yönetenler çok güçlü. Zeka seviyeleri üst düzeyde insanlar kuruyorlar oyunu. Karşılarına çıksalar suspus olacak insanlar, yazıp çizmiyorlar mı, şaşkın şaşkın izliyorum kendilerini. 

Hülasa, sular sakin arkadaşlar. Hayat şartları siyasetin çok önünde. Her şey Cumhur İttifakı'nın istediği şekilde gidiyor. Suni dalga yaratmaya çalışıyorsunuz anlıyorum ama aman dikkat edin! Devlet tarafından bir dalga gelirse, fillere hiç bir şey olmaz! Benden uyarması!