Şafak Ses yazısında çok önemli noktalara dikkat çekerek " Bu parçalanmanın sebeplerinin neler olduğunu, hemen her ülkücü kendi cephesinden bakınca biliyor ve söyleyecek bir sözü var.Fakat sonuç ortada. Ülkücü oylar parçalanıyor!.." dedi.

İşte o yazı;

Ülkücüler Oy Verirken Kaça Bölünecek !

 İktidarı belirlemekten öte, iktidar olma potansiyeline sahip Türk Milliyetçilerinin, önümüzdeki seçim, en zor ve acı izler bırakacak bir seçimi olacak!..

Eğer dağları eritip, engelleri aşarak ERGONEKONDAN çıkamaz isek !..

İnşallah bir  yolunu muhakkak bulacağız ve bulmalıyız da !..

Şimdilik parçalı “oy” tablomuz şöyledir.

Ne yazık ki HDP hariç hemen her partiye az çok rey verecek olan Ülkücüler var.

MHP ...
İYİ PARTİ...
İTTİFAK...
AK PARTİ...
CHP...

Ve birde büyük çoğunluğu oluşturduğuna inandığım HİÇBİRİNİZ diyen 50 Yılın tecrübe ve emanetini taşıyan ÜLKÜCÜLER !..

Bakın çevrenize ve kısa bir gözlem yapın.
Oranları az çok değişse de yukarıdaki partilere ülkücü oyların kaydığını ve durumdan hiçte memnun olmayan sessiz fakat kararlı bir Ülkücü çoğunluğu göreceksiniz.

Bu parçalanmanın sebeplerinin neler olduğunu, hemen her ülkücü kendi cephesinden bakınca biliyor ve söyleyecek bir sözü var.

Fakat sonuç ortada.
Ülkücü oylar parçalanıyor!..

Biliniz ki 18 Mart MHP kongresi bu parçalanmayı durdurmayacak tam aksine teşvik ve tahrik edecek.

Sn.Bahçeli CYS'nin (Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi) isim babası ve ilk adımını atan siyasetçi olarak, bu sistemin ağırlık merkezlerinin çift odaklı olduğunu biliyor.
Diğer partilerin sadece CYS’nin etkisiz unsurları olması gerektiği düşüncesi ile hareket ediyor.

Bir merkez sağ parti, birde merkez sol parti !..

Aynen 7 Haziran seçimleri sonrası AK Partinin, MHP’nin %50 oy kaybını göze alarak tekrar tek başına iktidar olmasının yolunu nasıl açtıysa, önümüzde ki seçimde de MHP’nin, ülkücülerin tüm oylarını toplayarak güçlenmesini istemeyecektir. 

Çünkü “Önce Ülkem ve Milletim” derken bunun doğru olduğuna inanıyor.

Zaten ne itiraz eden var nede karşı çıkan 
nede kimseye sorduğu var.

Grup toplantısında en önde alkış tutan Vekiller, aynen “kuş yuvasında ağızlarını açmış annelerinin getireceği yemi bekleyen yeni doğmuş  kuşlar” misali Sn.Bahçelinin kontenjanına dahil olma ümid ve hevesi ile herşeye “cik cik” diyerek eyvallah modundalar.

50 yıllık mazisi ile fikri ve inanç yapısı en güçlü ve oy potansiyeli iktidara aday bir partinin bağlıları ve seçmeni nasıl dağıtılır, nasıl etkisiz hale getirilebilinirin  Türk Siyasi tarihinde  örneği olmak üzereyiz.

Eğer bir yolunu bulmaz isek !..

Haberhergün / Hakkı Şafak Ses

Hakkı Şafak Ses kimdir?

Hakkı Şafak Ses 20 Kasım 1955 tarihinde Manisa'da doğdu. Babasının Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olması sebebiyle, eğitim ve öğrenim hayatına Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde devam sırasıyla; ilkokul tahsilini Polatlı Mehmet Gönenç ilkokulunda, ortaokul tahsilini Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nde ve lise tahsilini de 1972 yılında Erzurum Lisesi'nde tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri (Harita Müh.) bölümünde üniversite tahsiline devam ederken, KTÜ Öğrenci Derneği yönetim kurulu üyeliği ve daha sonra 1977 yılında üniversiteden mezun olana kadar da KTÜ Öğrenci Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1977 yılında evlendi.

1977 yılında, Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar ortağı olduğu 2. koalisyon hükümeti döneminde, Gün Sazak'ın meclis dışından Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevini yürütürken, kadrosuna aldığı 23 kişiden biri olup gümrük ve tekel kontrolorlük görevinde bulundu.

Bu görevinin ardında Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Kuruluşlar Ege Bölge Eğitimcisi olarak parti faaliyetlerine devam etti.

11 Kasım 1980 günü MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasında gıyabi tutuklu olarak aranmaya başlanan Hakkı Şafak Ses; 18 ay sonra 1982 yılı Haziran'ında 4 yıl 1 ay boyunca tutuklu kalacağı Mamak Cezaevine konuldu.

1991 yılına kadar süren dava sonunda beraat etti. Türk Milliyetçiliği ve ülkücü dünya görüşü ile ilgili çeşitli makaleleri birçok yayında yer aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mezunları Dayanışma Vakfı üyesi olan Hakkı Şafak Ses, 1987 yılından itibaren özel sektörde turizm alanında yatırımlar yapan bir şirketin 5 yıl boyunca genel müdürlüğünü ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

1993-1995 yılları arasında Türkiye'de tarım alanında özel sektöre ait, başarıyla başlayıp biten ve ilk Euroka projesi olma özelliğini gösteren "asma fidanı üretim tesisleri" ile birlikte kendi şirketini kurdu.

Halen tarım sektöründe çalışmalarını devam etmektedir. 2008 yılı içerisinde kurulmasına öncülük ettiği Fidan Üreticileri Alt Birliği'nin (FÜAB) kurucu başkanlığı ve Türkiye Tohumcular Birliği'nin (TÜRKTOB) yönetim kurulu başkanlık görevlerini yürütmekte olan Hakkı Şafak Ses, evli ve iki çocuk babasıdır.

12 Ekim 2009 tarihinde MHP Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilişim