Akşener'in HDP ile ilgili düşünce ve açıklamaları göz önüne alındığında bu haber gerçekten tam bir bomba özelliği taşıdığı ise bir gerçek.

Haber ortadayken, Akşener'in her adayı sosyal medya hesaplarından ballandıra ballandıra açıklarken HDP'li Celal Doğan’la iligli tek satır açıklama olmaması iki durumu göstermektedir. 

HDP'li Celal Doğan'dan utanıyor.

Ya da böyle bir adaylık yok.

Peki yoksa, açıklama neden yapılmıyor?

İYİ Parti sosyal medya hesapları da aynı sessizlik içerisinde. Tık yok...

PEKİ YA YENİÇAĞ GAZETESİ
Son aylarda İYİ Partinin yayın organı olup, bir takım ulusalcı gazete ve haber sitelerini taklitten öte geçemeyen, hatta "Pravda" olduğu iddia edilen, Yeniçağ Gazetesinden de ses yok.

İçerisinde "İYİ Parti ve Akşener" kelimesi geçen her türlü metni manşet, sür manşet, alt manşet, üst manşetten veren gazetenin sessizliği de garip gibi görünsede, aslında garip değil.

Çünkü arama motoruna " HDP'li Celal Doğan Yeniçağ" yazdığınızda çıkan sonuçlardan onlarda utanıyor gibi.

GELELİM HABERİN ASLINA 

Gaziantep'te yayın yapan GAP Gazetesi, Doğan’a dayandırdığı haberinde HDP'li Celal Doğan'ın birkaç gün içinde açıklanacağını duyurdu. Ancak İYİ Parti’de HDP’den milletvekilliği yapmış olması nedeniyle Doğan’ın adaylığına sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Gaziantep’te İYİ Parti-CHP ittifakı adaylığı için eski Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin’in adı öne çıkmıştı. 

Ancak parti genel merkezlerinde gündeme gelen bu isme her iki partinin tabanı da karşı çıktı. 

Bu kez ildeki sağ ve Kürt oyları konsolide edebilir düşüncesi ile ibre Celal Doğan’a döndü. 

İYİ Parti ise Doğan’ın adaylığına ‘şimdilik’ kaydı ile şerh koyuyor. Gaziantep’te özellikle CHP’de Doğan’ın adaylığı için destek oluşsa da İYİ Parti 6-7 isimle başlattığı aday belirleme anketini sürdürüyor

Editör: TE Bilişim