"Mustafa ve Mücâhid Efendiler, Mülklerini Devlete Bağışlasınlar!" 

Ortalık toz duman. Şöyle müsbet birşeyler yazayım da kendimizi iyi hissedelim istiyordum. Fakat tuzu kuru köşe yazarları sâyesinde mümkün değil.

Hükûmet, emekliler krizi hissetmesin ve mübârek bayramlarda nefes alsın diye üç kuruş ikrâmiye verdi. Çok da iyi etti. Bir takım köşe yazarları gözlerini, bu ikrâmiyelere diktiler.

Önce Yeni Akit’ten Sedat Yılmaz, bu fikri ortaya attı. Üstelik, ”Eğer vatanseverseniz...” diyerek. Yâni ikrâmiyeyi alan, vatan hâini; iâde eden ise vatansever. Saçmaladğını anlamış olacak ki “Kaymak yiyenler önden buyursun” diye ikinci bir yazı yazdı.

Oh ne âlâ! Hem gazeteden maaş al hem devletten. “Ben de bir emekliyim” diyerek utanmadan ikrâmiyelerin geri verilmesini iste.

Üstelik Ramazan Bayramı ikrâmiyesinin de bağışlanmasını istedi. Sanki memleketteki bütün emekliler, köşe yazarı. Ramazan Bayramı çoktan bitti. İkrâmiyesi de buhar oldu.

Şimdi de Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, kahramanlık yapıyor.. Eşi demiş ki “Ben bu ikrâmiyeyi istemiyorum. Nereye yatırayım?” Gözlerim yaşardı. Helâl olsun! Analar ne kızlar doğuruyor!

Bendeniz, bir emekliyim. Dolar 7 liraya çıkınca emekli maaşım yarıya indi. İkrâmiye bile durumu kurtarmıyor.

Mâdem bayram ikrâmiyeme göz dikenler var, bayramlık ağzımı açmak farz oldu.

İkidir emeklilerin ikrâmiyesini diline dolayan densizlere sesleniyorum.

Arsızlar, edepsizler, terbiyesizler!

Bırakın bu “ferrarisini satan bilge” ayaklarını da AK Parti döneminde köşe olan patronlarınıza seslenin. Yurt içindeki, yurt dışındaki mal varlıkları kaç emekli ikrâmiyesi eder biliyor musunuz? Söyleyin de bir kısmını satıp devlete bağışlasınlar.

Sen Sedat Yılmaz!

Söyle Mustafa Karahasanoğlu’na, satsın malını mülkünü, göstersin vatanseverliğini! Sen de bir süre para almadan yaz!

Sen Fuat Uğur!

Söyle Mücâhit Efendi’ye, Türkiye’deki ve Amerika’daki mülklerinin zekâtını emeklilere versin. Sen de para almadan yaz.

Ya da vazgeçtim.

Her ikiniz de ikrâmiyelerinizi patronlarınıza bağışlayın! Dolar alıp bir kenara koysunlar. Biz soğan ekmek yeriz ama onlar yiyemezler.

Hele de ABD vatandaşı olanı....

Bu teklifi yapamazsınız değil mi?

Çünkü ferrarilerini satarlar ama asla bağışlayamazlar!

TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim