Zafer Partili Eray Ertürk’ün “Aman asgarî ücret duymasın!” Başlıklı yazısı şu şekilde:

Geleneksel asgari ücret havanda su dövme günlerinde kavuklu ve pîşekârların oynadığı ortaoyununda yıllardır tek parametreye odaklanılır; kaç lira olacak? Oysa konu çok boyutlu ve yapısaldır. Gerçek kişilerce yüreklice konuyu ele alabilen hiçbir hükümet, STK, muhalefet veya bilim adamı göremezsiniz. Diyen bilmez, bilen demez. Kitabın ortasından konuşsam 10'uncu köy arar mıyım? Bu çok boyutlu konuya, kimsenin yaklaşmadığı bir açıdan, yani tek açıdan ama temel noktadan yaklaşacağım. Diğerleri üç maymun oynamaya devam etse de..
Hani aşıklarımız lebdeğmez (dudak değmez) atışması yapar ya, bunlarınki de o hesap.
Suriyeliler demeden ekonomi konuşmaya kalkıyorlar. Çünkü Suriyeli derlerse lebdeğmez iğnesi dudaklarına batar. Biz ise o iğneyi Türk Milleti için dudağımıza batırıp kanatacak da olsak gerçekleri dillendirmek durumundayız. Aydınımsı değil, aydın olma sorumluluğumuz var.
Suriyeli kayıt dışı işsizliği var iken asgari ücret 10 bin olsa sonuç ne olur sizce? Türk işvereni bu ekonomide aylık  6.591 TL yükü kaldıramadığı için sigortasız #Suriyeli ucuz işgücü ile ayakta kalmaya çalışıyor. Yüzünüze AB FON/doteni sürerken, gözüne de kaçtı ise, bunu görmezden gelerek Türk gençlerini nargile içmediği için tembel bulmanız mümkün.

 Suriyeli, ek yardım aldığı için daha ucuz çalışabiliyor.

- Türk, günlük yol masrafını çıkarınca çalışma maliyetinin karşılanmadığını farkediyor. Çalışamaz duruma geliyor.
- Evdeki çoluk çocuğa karşı onur tahribatı yaşayıp, sonunda kıyıya vuran yunuslar gibi intihara sürükleniyor. Suriyeli niteliksiz işgücü, işletme verimliliğini ve marka değerini bozuyor. Türk Malı kalitesi düşüyor.
-  AB - Çalışma Bakanlığı- TOBB üçlüsü Suriyeli istihdamı için ortak çalışıyor.
- Türk genci Korona için sokağa çıkma yasağı ile evde kalırken Suriyeli çalışabiliyor.
Gerçek şu ki; Suriyeliler konusu böyle iken ekonomi düzelmez.
Narkoz, tedavi edici değildir.
*
Yazı,2021 asgari ücreti baz alınarak kaleme alınmıştır
*
Lebdeğmez (dudak değmez): Aşık atışmasında b,m,p gibi dudak birleştirilerek çıkarılan sesleri kullanmadan yapılan aşık atışması türü. Dudağa toplu iğne konularak dudak birleşmesi engellenir. Atışma sırasında bu sesleri kullanan aşık, dudağına iğne battığı için kaybeder.

Editör: TE Bilişim