Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, hükümetin IŞİD'e karşı savaşmakta neden kararsız olduğuyla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı.

“IŞİD’e karşı savaşmak için fetva alacak kimseyi bulamıyorlar. Müslüman’a silah doğrultmayı kabul ettiremezler” diye yazdığını anımsatan Fatih Altaylı, şu iddiayı ortaya attı: "Şimdi 'Esad’a karşı savaşacaksak' diye 'şart' koşmaları da o yüzden. Çünkü AK Parti’nin çekirdeğine ancak o şartla kabul ettirebilecekler Suriye’ye girmeyi. 'Bizim çocuklarla savaşmaya gitmiyoruz. Biz Nusayri Esad’a karşı asker yolluyoruz' demek, diyebilmek için."

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın ‘IŞİD’le savaşamazlar’ demedim mi!' başlıklı bugünkü yazısındaki ilgili bölümü şu şekilde:

Yazısında “IŞİD’i mahallenin yaramaz çocuğu olarak gören bir çekirdek var AK Parti’de” diye yazmadım mı? sözlerini kullanan Altaylı  “Anlamadılar ki, AK Parti’ye oy vermek başka şey, AK Parti’nin çekirdeği başka şey, AK Parti’nin politikalarını belirlemek başka şey. “IŞİD’e karşı savaşmak için fetva alacak kimseyi bulamıyorlar. Müslüman’a silah doğrultmayı kabul ettiremezler” dedim ve haklı çıktım. Şimdi “Esad’a karşı savaşacaksak” diye “şart” koşmaları da o yüzden. ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim