FETÖ kavramı “Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının” ismi olarak meşhur oldu ve literatürümüze girdi. FETÖ'cülük ise FETÖ’ye mensup olan militanları tarif etmek için kullanılır oldu. Fakat her ne kadar bu iki kavram sadece adı zikredilen şeytani yapılanma için kullanılsa da aslında FETÖ'cülük bir sıfattır ve sadece bu yapıya has değildir. Bugün maalesef ülkemizde özellikle dini alanda faaliyet gösteren birçok cemaat, tarikat, parti vs. benzeri yapıların icraatlarını FETÖ'cülük olarak isimlendirmek hiçte haksızlık değildir.

Gelin isterseniz önce “FETÖ'cülük nedir?” onun sıfatlarını, özelliklerini ortaya koyalım; sonra kimin FETÖ'cülük yapıp yapmadığını herkes kendisi karar versin.

FETÖ'cülük , Allah(cc)’tan korkmadan, kullardan utanmadan, yüzü kızarmadan yalan söylemek, yalan yere yeminler etmektir.

FETÖ'cülük, aklını ve iradesini kullanmamak ve başkalarının emrine vermektir.

FETÖ'cülük, Allah (cc) ve Resulleri (as) hakkında yalanlar uydurmak, elçileri Yahudi ve Hıristiyanlar gibi (Hâşâ) Allah ile eşitlemeye çalışmaktır.

FETÖ'cülük davası ne olursa olsun hedefe gitmek için meşru veya gayri meşru her türlü yolu mübah görmektir.

FETÖ'cülük , Kur’an’ı yetersiz görüp “Bütün hükümler Allah’ındır, Hüküm koyucu sadece Allah’tır” gibi ayetleri görmezden gelip (Hâşâ) Allah yerine kulları hüküm koyucu olarak ilan etmektir.

FETÖ'cülük, Resulullah (sav) adına yalan hadisler uydurup, bunun üzerinden Kur’an’ı devreden çıkaran paralel bir din oluşturmaya çalışmaktır.

FETÖ'cülük, her türlü dini ve milli değeri istismar etmek, dünyevi maksatlar için kullanmaktır.

FETÖ'cülük, insanları Allah ile aldatarak iş görmektir.

FETÖ'cülük, cenneti parselleyip, kendi cemaati, tarikatı veya partisinden olmayanı Cehenneme yollamaktır.

FETÖ'cülük; insanları Cehennem ile korkutup Cennet satmaktır.

FETÖ'cülük, Kur’an sahih sünnette asla yeri olmayan Mesih ve Mehdi’nin geleceğini ilan edip bununla insanları ahlaksızca kullanmak ve ölümlerine sebep olmaktır.

FETÖ'cülük; dini değerleri istismar ederek onları ticari vasıta haline getirmektir, (Yanmaz kefen, Peygamberin saçının suyunu, Resulün terliğinin vs. satmak gibi)

FETÖ'cülük, takiyye yaparak kılıktan kılığa girmek, gizlenmek ve olduğundan başka görünmektir. Daha doğru ifade ile tam bir münafıklıktır.

FETÖ'cülük, hile ve desise ile devletin mallarını kendi yapısının hizmetine sunmak için şeytanca çalışmaktır.

FETÖ'cülük, kendi cemaatine, tarikatına mensup militanları torpil, adam kayırma veya sorular çalarak devlet kademelerine sokmaktır.

FETÖ'cülük, devletin malını ihaleye fesat karıştırarak veya başka şeytani planlarla kendi şahsi malına katmaktır.

FETÖ'cülük, başkalarının mahremine girerek telefonlarını dinlemek, en mahrem alanların kasetlerini çekmek ve bunu kendi örgütünün menfaatine yarayacak şekilde şantaj olarak kullanmaktır.

FETÖ'cülük, kendi tarikat veya cemaatinin liderini günahsız görmek, hatasız kabul etmek veya yarı ilah ilan etmektir.

FETÖ'cülük, helal haram demeden milletin hakkını yemek, hakkı olmadığı halde devletin malını şahsi işleri için kullanmaktır.

FETÖ'cülük,, Bukalemun hayvanı gibi bulunduğu yerin şekline ve rengine bürünerek örgütüne çalışmaktır.

FETÖ'cülük, kadınları ahlaksız bir şekilde siyasetçi ve bürokratlara musallat ederek zina ettirip gizlice kasetlerini çekerek kullanmaktır.

FETÖ'cülük, kendi örgüt militanlarını kurtarmak için örgütüyle hiçbir bağı olmayanları ihbar ederek hem mağdur oluşturmak hem de kendilerini gizlemeye çalışmaktır.

FETÖ'cülük, kendi militanlarını yargıya sokarak hukuk sistemini altüst etmek ve insanların adalet anlayışını zedelemektir.

FETÖ'cülük, herhangi bir vesile ile elde ettiği devlete ait makamı, mevkii kendi ve ailesinin menfaatlerini artırmak için kullanmaktır.

FETÖ'cülük, devlet malını çarçur etmek, milletin zararına kullanmak ve israf etmektir.

FETÖ'cülük, lüks ve şatafat içinde yaşamak, Allah’ın kendisine verdiği mülkü O’nun emirleri dışında Karun gibi kullanmaktır.

Yukarıdan beri tarifini yapmaya ve sıfatlarını vermeye çalıştığım FETÖ'cülük hakkında sizler de bazı maddeler ekleyebilirsiniz.

Evet, bir kez daha tekrarlıyorum ki FETÖ'cülük bir zihniyettir ve sadece FETÖ isimli şeytani yapı mensuplarına ait sıfatlar değildir. Bütün tarikat, cemaat, parti, dernek, Sivil toplum kuruluşu vs. içinde bu tür FETÖ'cülük yapan zihniyetler vardır.

Bu gerçekleri göz önüne alarak Allah(cc)’a inanan, vatanını ve milletini seven herkes FETÖ'cülük denilen bu şeytani sıfatlara karşı elinden geldiğinden fazla mücadele etmeli ve siyasi, sosyal, ekonomik, dini, milli vs. alanlarda gereken tedbirleri almalıdır. Yoksa hem Allah (cc) huzurunda, hem millet nezdinde mesul oluruz ve tarih bizim bu aymazlığımızı ve gafletimizi ihanet olarak yazar.