Sabah sabah ne güldüm ne güldüm!

Engin Ardıç, hesap açtırmak için evinin yakınındaki bankaya gitmiş. Bankacı, Ardıç’ı da çalıştığı gazeteyi de tanıyamamış.

“Eğitim bitti!” diye feryad ediyor.

Evet, eğitim bitti ama bu durumun, onunla ilgisi yok.

Tirajlar yalan!

Okunma oranları yalan!

Fildişi kulelerinden inip halkın arasına karışmadıkları, çarşı pazara çıkmadıkları için gerçeği göremiyorlar. (veya görmek istemedikleri için böyle yapıyorlar.)

Eğer bankacı, daha içeri girdiğinde hemen tanısa, “Siz de olmasanız gerçekleri kim yazacak?” dese her şey yolunda.

Şu şatırlar Ardıç’ın yazısından:

“Bu sene de bir TYT yapılmış. "Temel yeterlilik testiymiş" bu. YKS içinde yer alıyor, bu da ÖSYM içinde mütalaa ediliyor. Her ne haltsa... Bu teste 2 milyon 390 bin 971 çocuk girmiş. Bunlardan 14 bin 971'i sıfır çekmiş.

Sıfır çekmek demek, hiçbir ama hiçbir soruyu yanıtlayamamak demek.

Ne biçim yaratıklardır bunlar? İnsan ilaç için beş soruyu da yanıtlar yahu. "Sallasan" gene üçü beşi tutar.Madem sıfır çekeceksin, o sınavda ne işin var? Utanmıyor musun boyuna bakmadan bir de üniversiteye girmeye kalkmaya? Niçin orada kalabalık ediyorsun?

Başarılı olanlar da maşallah pek başarılı: Başarı oranı Türkçe testinde yüzde 37, sosyal bilimlerde yüzde 33, fen bilimlerinde yüzde 11, fizik ve kimyada yüzde 7...

Muharrem, bir kere daha kulakların çınlasın. "Kuvantum bilen cumhurbaşkanımız" olacaktın ama çocuklar kuvantumu bırak elektrik kablosunu bile tanımıyorlar.

Türkiye'de eğitim bitmiştir. Sabah gözünü açar açmaz cep telefonuna sarılan kuşak, ona buna mesaj atmaktan iyi kötü bir şeyler öğrenmeye vakit bulamıyor. Amerikan kültür emperyalizminin dünyaya kazurat gibi sıvadığı bönleştirme ve hödükleştirme, kepaze eğitim sistemimiz tarafından da destekleniyor.”

Allah rızâsı için birileri, Engin Ardıç’a, iktidarda CHP’nin değil, AK Partinin olduğunu; Millî Eğitim’i AK Parti’nin yönettiğini ve Muharem İnce’nin değil, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğunu söylesin!

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi mezunu bir yazar, hangi partinin iktidarda olduğunu bilmiyorsa bir bankacının köşe yazarını tanımaması normal değil mi?

Engin Ardıç’a, çok ama çok acı bir gerçeği hatırlatmak istiyorum.

Şikâyetçi olduğu gençler, buzağıyı da bilmiyorlar.