Yasemin Güneri yazısında Emniyet’in en kritik isimlerinden birisi olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mahmut Çorumlu’nun tarikatlar hakkındaki görüşlerini aktardı.

Habertürk yazarı Yasemin Güneri, “Bir tarikatın tehlikeli olup olmadığını nasıl anlarız?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Güneri yazısında Emniyet’in en kritik isimlerinden birisi olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mahmut Çorumlu’nun tarikatlar hakkındaki görüşlerini aktardı.

“İSLAMİ CEMAAT VE TARİKATLARLA HÜKÜMETİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Yasemin Güneri’nin yazısı şöyle:

“Fatih Nurullah takma adıyla Uşşaki tarikatı lideri olarak kendini tanıtan Eyüp Fatih Şağban’ın 12 yaşındaki bir kız çocuğa cinsel saldırı suçunu işlediği iddiasıyla tutuklanmasının ardından yeniden alevlenen ‘tarikatlar’ sorununa ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Tarikatları ‘sosyal ağ’ olarak görenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bu nedenle her geçen gün mürit sayısını artıran tarikatların kapatılmasını mı, denetlenmesini mi tartışacağımıza karar verelim.

Bu noktada da, Osmanlı döneminde bile denetlenen tarikatların, günümüzde denetlenmesinde yaşanan sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerekir.

İçişleri Bakanlığı koridorlarında gezerken, FETÖ ile mücadele konusunda uzmanlığı ve başarısı tüm camia tarafından bilinen KOM Başkanı Mahmut Çorumlu ile karşılaştım.

Son günlerde kamuoyuna yansıyan tarikatlar ve cemaatler konusunda sohbet etme şansımız oldu. Sohbet sırasında, ‘Bir tarikatın tehlikeli olup olmadığını sivil bir vatandaş nasıl anlar?’ sorusunu yönelttim. Çorumlu, ‘Uzun süredir FETÖ, İslami cemaat ve tarikatlarla hükümeti karşı karşıya getirmeye çalışıyor’ cümlesini kurdu.”

HANGİLERİ TEHLİKE

Güneri, “Bir tarikatın tehlikeli olup olmadığını sivil bir vatandaş nasıl anlar” KOM Başkanı Çorumlu’nun verdiği yanıtı aktardı:

“Din istismarıyla ülkede darbe yapmaya bile yeltenen FETÖ’nün, bu kez tarikatlara el atması aslında beklenen bir durum. GATA Başhekim Yardımcısı’nın yarattığı infial de bunun en önemli kanıtlarından biri olmalı.

Gelelim sorumuza…

Bir tarikatın tehlikeli olup olmadığını nasıl anlarız?

İşte, işin uzmanı Mahmut Çorumlu’nun verdiği hap gibi yanıt:

1-Kod isim kullanan her grup, cemaat ve tarikatlar sıkıntı yaratır. Ayrıca çok tehlikelidir. FETÖ ve Adnan hocada gördük bunu

2-Mehdilik ve Mesihlik olanlara dikkat etmek gerekir. Sıkıntılıdır.

3-Devlet içinde örgütlenmeye çalışan ve devlet hiyerarşisine “gölge hiyerarşi” kuranlar…

4-Şeffaf olmayan, herkesin rahatlıkla girip çıkamadığı ve kapalı kapılar ardında sırları olanlara dikkat etmek gerekir.

5-Devletin kurucu felsefesine karşı olanlar tehlikelidir.”

Editör: TE Bilişim