Eski CHP Milletvekili, Gazeteci ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem dün Halk TV yönetiminin verdiği ani kararla daimi konuk olarak yer aldığı “Şimdiki Zaman Siyaseti” isimli programdan çıkartılmıştı.

Halk Tv’de Gürkan Hacır’ın sunumu ve Eren Erdem’in yanı sıra İsmail Saymaz ile Barış Yarkadaş’ın daimi konuk olarak katıldığı “Şimdiki Zaman Siyaseti” isimli program izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor, sosyal medyada yarattığı gündemlerle dikkat çekiyordu.

Erdem, kendisine telefonla bildirilen karara Twitter hesabından yaptığı manidar açıklamalarla tepki gösterdi.

Açıklamada yer alan “Neticede ben ille bir dostun bir fiskesi yaralar beni noktasındayım.” “Rüzgarın kayadan aşıracağı tek şey tozdur. Örgütümüz bu tutumun manasını iyi bilmektedir.” ifadeleri, Halk TV yönetiminde büyük ölçüde söz sahibi olduğu "CHP Genel Merkezi’ne verilen bir cevap mı?"sorusunu akıllara getirdi.

Adaylık sinyali geldi, Halk Tv'nin kapısı kapandı

Geçtiğimiz günlerde Eren Erdem’in CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde Canan Kaftancıoğlu’nun karşında adaylığını açıklayacağı iddia edilmiş, kamuoyu yoklamalarında tabanın bu duruma sıcak baktığı ileri sürülmüştü. Eren Erdem ise kendi isminin ön plana çıkmasını partililerin teveccühü olarak değerlendirmiş, özel bir çalışma yapmadığını ancak her göreve hazır olduğunu belirterek “Ne mutlu ki bana CHP örgütü bana güveniyor ve bana böyle görevleri uygun görüyorlar.“ ifadelerini kullanmıştı. Adaylık konusuna ilişkin tartışmalar devam ederken CHP’nin kanalı, Erdem’in artık programda yar almamasını uygun gördü.

Kılıçdaroğlu'nun talimatımı?

Erdem’in Halk TV ekranlarından uzaklaştırılma kararından birkaç saat sonra ise kanalın satışının resmen gerçekleşmesi dikkat çekti. Kanal, İngiltere'nin en zengin 100 insanı arasında adı geçen Sivaslı işadamı Cafer Mahiroğlu’na satıldı. Mahiroğlu özellikle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'u ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla tanınıyor. Bu durum kulislerde artık Kılıçdaroğlu'nun kanal üzerinde yüzde yüz söz hakkı olduğu şeklinde yorumlandı. Resmen satış dün gerçekleşmiş olsa da, kanalın revizyon çalışmalarına 1 hafta önce başlandığı biliniyor. 

İl Başkanlığı yarışının ilk hamlesi geldi!

Veryansın Tv’nin CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre, kanalla ilgili alınan bir karar var. Buna göre, kanal Kılıçdaroğlu ile kötü olmayacak, kavga etmeyecek, CHP’li belediyelerle de iyi geçinecek. Yine edinilen bilgilere göre, Halk Tv el değiştirdiği anda kanalın içinde temelden de değişiklikler yapılacak. Buna göre, Halk Tv’de çalışan ekibin büyük bir kısmıyla yollar ayrılacak. Kanala çıkacak olan konuklar da sağ cenahtan seçilmeyecek. CHP’nin politikalarına uygun yayınlar yapması planlanan kanalın HDP politikalarına sıcak olacağı da gelen bir diğer bilgi.  Ancak kanala etki edebilecek isimlerden bazılarının bu durumdan rahatsız olduğu, “HDP ile mesafe konulması” taraftarı olsa da Halk Tv’nin, CHP-HDP ittifak ruhuna uygun hareket etmesi bekleniyor. Bu gelişmelere bakıldığında, radikal söylemleri ve HDP ittifakına gösterdiği sempatiyle bilinen mevcut il başkanı Kaftancıoğlu'nun rakibi olacağı öngörülen Eren Erdem'in kanaldan uzaklaştırılan ilk isim olması tutarlı bir hamle. 

Yeni adres TELE 1 mi olacak?

Eren Erdem'in sosyal medyada Halk Tv'ye ilişkin yaptığı paylaşımlara, twitter kullanıcıları tarafından yüzlerce yorum yapıldı. Halk Tv'nin Eren Erdem'i konuk kadrosundan çıkarmasına tepki gösteren vatandaşlar, kanalın son dönemdeki politikalarına da eleştirilerde bulundu. Pek çok yorumda ise özgür ve tarafsız bir platform olarak Tele 1 kanalının işaret edilmesi ve Erdem'in programlarına devam etmesi yönündeki ısrarları dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim