İYİ parti'nin Afyon'da düzenlediği çalıştaydan kongre kararı çıktı. Akşener'in tweterde yaptığı açıklamaya göre İYİ parti bir ay içinde kurultaya gidecek.

Seçimden hemen sonra böyle bir kararın çıkması İYİ parti için doğru değerlendirilip kullandırılırsa büyük fırsat, ancak doğru işler doğru kadrolar demokrasi ve liyakat öne alınmazsa şansızlık olur.

İktidar partisi harıl harıl yerel seçimlere hazırlanıyor. Art arda CB kararnameleri yayınlanıyor. OHAL'in kalıcı hale getirilmesi için hazırlıklar yapılıyor. Yapılan düzenlemelerin sonuçlarını vatandaşa aktarması gereken iki parti İYİ Parti ile CHP iç sorunlarla boğuşuyorlar.

Bu da bir operasyon mudur? bilemiyorum!

Sabah MHP genel başkanı Semih Yalçın İYİ partililere kapımız açık diyor,öğleden sonra İYİ Parti'de önce Akşener istifa ediyor, ardından aday olmayacağını belirterek partiyi kurultaya götürüyor.

Böyle her şeyin arka arkaya gelmesi İYİ Partiye operasyon mu yapılıyor şüphelerini doğruluyor.

Veya İYİ Parti ve Meral Akşener farkında olmadan bu operasyoncuların oyunlarına ayak mı veriyor?

Daha önce İYİ Partiyi zor günler beklediğini söylemiştim. Hem AKP'nin hem de MHP'nin İYİ Partiyi rahat bırakmayacağını belki bazı siyasi karekterleri yanlarına çekebileceklerini yazmıştım. Gelişmeler tahminlerimi doğruladı.

Akşener'in eleştiriler karşısında bu yola baş vurması doğru bir tavır değil. Bir defa herkes eleştirilebilir. Toplumun önünde olan ve sorumluluk alanların daha çok eleştirilmesi normaldir. Liderlik bu eleştirilere dayanmayı,hoş görmeyi hatta sonuçlar çıkarmayı gerektirir. Madem eleştiriliyorum o halde istifa ediyorum diye bir tavır olamaz. Liderlik alkışlar altında değil, eleştiriler karşısında gösterilen tavırla ispatlanır.

Eleştirilerin de hakkaniyetli, vicdanlı ve ilkesel bazda olması gerekir. Kişilikleri hedef alan ifadeler eleştiri kapsamına girmez. Maalesef eleştiri yapmayı bilmiyoruz, ya suçluyor ya aşağılıyoruz. İkisi de doğru değil, bu tip ifadelerden faydalı sonuçlar çıkarmak da mümkün değil. Yazılıp çizilenlerin çoğu niçin daha başarılı olamadık sorusuna cevap arayan ifadeler değil, daha çok kişisel beklentiler ambalajlanarak eleştiri diye takdim ediliyor. Biri milletvekili mi olamamış bunu hemen genelleştirerek bir dava meselesi haline getiriyor. Memleketin durumu kimsenin umurunda değil.Kaldı ki bu süreçte en çok çalışan en çok yorulan sn Akşener'di. Evinde oturarak milletvekili olanların veya yer beğenmeyenlerin eleştiriye hakkı yoktur.

İYİ parti binlerce on binlerce insanın emeğinin bir ürünü. Milyonlar sn Akşener'e inanarak yola çıktı. Bir çok kişi gemilerini yakarak İYİ partiye geldi. Artık sn Akşener kendisi ile ilgili bir kararı tek başına alma hakkına sahip değil. Kendisine bu kadar inanmış insanı bir çırpıda yok sayma hakkı olduğunu düşünmüyorum. İlk sınavda istifa mekanizmasını işletmek Akşener'in liderliğini, cesaretini,kararlılığını da tartışılır hale getirir. Akşener, yola çıktığımız süreçte hiç Bahçeli kompozisyonu çizmedi, hep sözünün arkasında durdu. Parti kurulduktan sonra ciddiye alıp hatalar yapılsa da bunlar telafi edilemeyecek şeyler değildi! Bu tip beyanlar başka hesapların ifadesidir. Kesinlikle iyi niyetli değildir. Akşener'i tasfiyeye zorlama maksadına matuftur.

Gönül isterdi ki Afyon çalıştayı ile ilgili güzel şeyler yazayım. Olmadı dilerim İYİ Parti bu krizi kazasız belasız atlatır. Sn Akşener'de kararını gözden geçirir. Böyle bir kararı sn Akşener'in tek başına almaya hakkı yoktur. Madem bu yola beraber çıkıldı (gerçi kimse bizi bu çerçevede görmüyor ama yine de yiğitlik bizde kalsın) böyle bir karar da ancak beraber verilebilir.Son olarak meral Akşenerin evinin önüne çok az sayıda bindirilmiş kıtalarla istifa etme geri dön seremonisi hafızamıza yabancı değil..!

Keşke anlık olaylarda evine koşmak yerine demokrasi ve adalete koşabilseydik.Türk siyasetinde makam bırakmak alışılmış bir gelenek değil. Ecevit veya sakat arabasında gezen Erbakan'ı düşündüğümüzde aklımıza bu iş benim işim değil diyerek erdem'li bir istifa sunan Erdal İnönü daha sonra ikinci bir takdir edilecek istifa olarak da siyasi tarihe damgasını vurmuş bir Meral Akşener'de olabilirdi!

Bunu seçim sonrası hemen yapsaydı daha şık daha anlaşılır güzel bir algıya vesile olacaktı!

Editör: TE Bilişim