Yıllarca daha yaşanabilir bir Türkiye için mücadele ettik. Ama görüyorum ki  giderek  demokrasiden, özgür tartışma ortamından uzaklaşıyoruz

Buna itirazım var.

İslam hepimizin dinidir, onun bize değil, bizim ona ihtiyacımız var. Bu ülkede şahadet getiren herkes parti ayırımı olmaksızın Müslüman'dır.

İslam'ın bir parti dini ve  siyasi rekabetin aracı haline getirilmesine itirazım var.

Muhalefet demokrasinin olmazsa olmaz şartıdır. Muhalefetin olmadığı yerde hiç bir iktidar meşru değildir. Çünkü yarışarak iktidara gelmemiştir. Ülkemizde gittikçe muhalefet susturuluyor.

Muhalefetsiz bir yönetime itirazım var.

Türk toplumu Müslüman'dır. İslam bir ahlak dini, peygamber efendimiz de güzel ahlakın tamamlayıcısı ve örneğidir. Buna rağmen en büyük yalanlar, en ağır iftiralar bu topraklarda atılıyor.

Siyasetin bu kadar yozlaşmasına itirazım var.

Devletin dini adalettir. Hz.Ali'nin bu sözü bütün devletler için geçerli bir ölçüdür. Ancak son yıllarda yargı siyasallaşarak bir parti yargısı haline getirilmiştir. Eleştiren, beğenmeyen şu veya bu şekilde  muhalefet eden yargının pençesine atılıyor.

Siyasallaşan bir yargıya itirazım var.

Medya her gün aynı kişiyi saatlerce veriyor. Her gün bal yiyen bile hasta olur.

Bir kişinin bu kadar dayatılmasına itirazım var.

Siyaset bir savaş değildir, partiler de birbirinin düşmanı değildir.

Düşmanlaştıran, ötekileştiren bir siyasete itirazım var.

Türkiye ciddi bir ekonomik krizden geçiyor. Yanlış politikalar ve seçim ekonomisi yüzünden kriz her geçen gün biraz daha derinleşiyor.

Bunu önlemek yerine sağa sola saldıran siyaset tarzına itirazım var.

Alevisi sunisi, doğulusu batılısı ile kardeşiz. Bu coğrafyada tutunabilmenin asgari şartı kardeşliktir.

Şu veya bu sebeple bizi düşmanlaştıran, bazılarımızı ötekileştiren  ayrıştırıcı siyaset biçimine itirazım var.

Türkiye cumhuriyeti devletini bir yerel seçimle çökecek gibi gösteren, seçimleri beka sorunu haline getiren siyaset anlayışına itirazım var.

Hiç bir yeteneği olmadığı halde 20 yıldır siyasette en ileri makamları işgal eden, yenilgiyi fazilet, dava adamlığını aptallık olarak görenlere itirazım var.

Kısacası dostlar bile bile lades diyenlere, ülkeyi felakete sürükleyenleri  robot gibi desteklemeye devam edenlere itirazım var.

TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim