Karanlıkta Kalmasın

Allah rahmet eylesin, Hasan Celal Güzel bir kaç gün evvel vefat etti. Kör ölür badem gözlü olur misali bizim arkadaşlarımız bilerek ya da bilmeyerek Hasan Celal Güzel, güzellemesi yapıyor. Galip Erdem'in ölüm yıl dönümü de aynı günlere denk geldi. Mezarı başında yine bizim arkadaşlarımız anma törenleri yaptı. Bu yetmiyormuş gibi günlerdir sanal ortamda Galip Erdem hakkında da övgü dolu paylaşımlar yapılıyor.

Bu iki isim gerçekten bu kadar övgüyü hak ediyor mu? Bana göre; bu iki isim hiç de masum değil. Sizlerin de karar vermesi için, üç soru sorup cevap vereceğim.

1-Hasan Celal Güzel kimdir?

2-Galip Erdem kimdir?

3-Bunların MHP ile ne alakaları vardır?

Cevap 1-

Hasan Celal Güzel'in istihbaratın adamı olduğu iddia edilir. 12 Eylül döneminde, Mamak'ta C5 denilen yerde ülkücülere işkence yaptıran dönemin askeri başsavcısı Nurettin Soyer'in çalışma arkadaşıdır. Bizim, CIA'nin güdümündeki İhtilal Cuntası dediğimiz, Kenan Evren'in başında bulunduğu Konsey ile Nurettin Soyer'in ilişkisini sağlayan, emir ve direktifleri getirip götüren kişi olduğu söylenir. Sonradan bürokraside inanılmaz bir şekilde yükselmiştir. Devamında da siyasete girmiş bakan dahi olmuştur.

Cevap 2-

Galip Erdem, Milli İstihbarat Teşkilatı mensubudur. İstihbarat uzmanıdır. İsitihbaratçılar yetiştirmekle ün yapmış bir isimdir.

1980 sonrasında, ülkücülere yardım etmek, mümkün olduğu kadar çaktırmadan yeniden teşkilatlanmasını sağlamak için, Devlet Bahçeli, İsmet Büyükataman ve Ali Güngör ve Ahmet Hamdi Ayan tarafından kurulmuş, ticari bir kuruluş olan MAYAŞ ile yakın bir ilişikisi vardır.

Galip Erdem, MAYAŞ'cıları sevdiğini, koruduğunu, yakınları olduğunu her fırsatta söyleyen kişidir.

Hasan Celal Güzel'in de MAYAŞ ile ilişkisi vardır. MAYAŞ ile Kenan Evren Cuntası arasında haberleşmeyi sağladığı yaygın olarak konuşulur. 1980 sonrasında ki teşkilatların başarı ile dizayn edilmesi için çalıştığını söyleyip durduğu ileri sürülür. (Ali Güngör kitabında yazıyor. Benim haberim olmadan Hasan Celal Güzel bu haberleşmeyi sağlıyormuş diyor)

Cevap 3-

Galip Erdem ve Hasan Celal Güzel ile MHP'nin alakası şudur:

Galip Erdem'in sevdiğini, başarılı bulduğunu söylediği isimler şuan MHP'de işbaşındadır. Hasan Celal Güzel'in dizayn etmeye çalıştığı süreç başarı ise tamamlanmıştır. Son kurultay bu iki rahmetli ismin zaferi ile sonuçlanmıştır.

Şimdi anladınız mı?

Neden bu iki isim sistemli olarak sanal ortamda övülüyor?

Neden kahraman olarak topluma sunulmak isteniyor.

Ben fotoğrafı parça parça ortaya koydum.

Herkes bu parçaları istediği gibi birleştirebilir.

Çınar Coşkunserçe

Editör: TE Bilişim