Bir tarafta 1815 yılından beri, 206 yıldır hiçbir silahlı savaşa girmemiş olan İsviçre, öte yanda sayısız savaş, işgal, ihanet görmüş bir Türkiye.

TÜM MAKALELERİ

Yenilmek dünyanın sonu değildir bilirim.

İtalya’dan 3, Galler'den 2, İsviçre'den 3, toplamda 8 gol yemek ve sadece 1 gol atmak da bir son değildir, eyvallah.

Önemli olan ruhun paraya, reklam gelirlerine, kallavi sponsor arayışlarına heba edilmemesidir.

Aklımda deli sorular.

1- 2002 Dünya Futbol Şampiyonasında üçüncü olduğumuzda, Şenol Güneş'e yapılan yıllık ödeme kaç milyon liraydı?

2- 2021 Avrupa Futbol Şampiyonasında, 3 maç 3 yenilgi, kalede 8 gol gördüğümüzde Şenol Güneş'e yapılan yıllık ödeme kaç milyon liradır?

3- Fatih Terim Türkiye Futbol Federasyonunu kaç milyon lira için mahkemeye vermişti?

4- Liseler arası futbol şampiyonasında Türkiye birincisi olan lise futbol takımı Türk Milli Futbol Takımı olarak sahaya sürülseydi, başlarında da öğretmen maaşından başka bir talebi olmayan okullarının beden eğitim öğretmeni olsaydı sonuçlar ne kadar farklı olurdu?

5- Ben de yıllarca aktif olarak futbol oynadım, tekrar ediyorum spor bu, yenmek kadar yenilmek de normaldir. Ancak Milli Ruhu canlı tutmak, hiçbir bedel uğruna pazarlık, mahkeme konusu yapmamak farz-ı ayindir. Hain ifadesi kolay kolay kullanılmamalıdır ama milli ruhu herhangi bir bedel uğruna öldürmek de hainliktir. Milli kelimesi ile Para kelimesi yan yana durur mu?

6- Ufaktan konuşulmaya başlandı. Şenol Güneş ayrılırken Fatih Terim ısındırılmaya başlanıyormuş. Peki, kendi futbol federasyonunu mahkemeye veren ne kadar milli olur?

7- Acaba 8 milyonluk İsviçre, 3 milyonluk Galler Milli Takımlarını Türkiye'den daha mücadeleci, daha diri tutan nedir?

8- Türkiye'mizin en köklü takımlarından, dört büyüklerden, en fazla şampiyon olan takımlardan Galatasaray yakın geçmişte sahaya 11 yabancıyla çıkmıştı, sahada lejyoner Türk futbolcu bile yoktu. Buna sebep olanlar, bu konuda mevzuat hazırlayanlar futbolumuzun rezaletinde ne kadar sorumlu?

Sonuç:

Kaybeden, Türkiye oldu.

Kazanan, reklamlarda oynayan futbolcular oldu.

Kazanan, Bitcoin odu.

Kaybeden, Dünyanın en büyük takımlarında savaşırcasına oynayan ama milli maçta kafa yapısını ve kalp atışını yenileyemeyenler oldu.

Ne demişti Atatürk, "Ne Mutlu Türküm Diyene."

Anlat anlat heyecanlı oluyor...

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun Türkiye'ye 3 gol atarken gözleri parlayan, aslında İsviçreli bile olmayan ama İsviçre ruhunu kalbinde yaşayan 3 golün sahipleri Shaqiri'ye(!) ve Seferoviç'e(!)...

Editör: TE Bilişim