Twitter adresim olan www.twitter.com/huseyinkurt_ olan hesabından bugünkü S-400 alımı konusundaki ABD/NATO ve Rusya açıklamaları ile ilgili bir dizi flood tweet attım.

Sizlerle paylaşmak istiyorum;

Ve akla gelen başa geldi!

ABD Türkiye’ye F-35 vermeyeceğini bildirdiği gibi pilotları için eğitimi de askıya alarak pilotlara bildirdi.

Türkiye'ye 31 Temmuz’a kadar mevcut pilot öğrencilerin ülkeyi terk etmeleri için süre verdi.

Bu dünya düzeninde teknik olarak F-35 ve S-400’ü aynı ülkede kullandırtmayacaklarını bilmek gerek.

Bu iki teknolojiye sahip olunmasını özünde ne ABD ne de Rusya ister.

Umarım gelecekte dengeler değişip aynı süreci Rusya bize yaşatarak S-400 satışından ve eğitiminden vazgeçmez!

ABD ile Rusya arasında kuralları belli ve sonu ölüm olmayan rauntlar halinde bir savaş vardır ve müzakereye açıktırlar.

ABD ile Rusya arasında bir sokak dövüşü olduğunu sanıp sonunun ölüm ile biteceğini düşünmek hesap hatası yaptırır.

Venezuela ile Kırım/Ukrayna konusunu pazarlık yapabilen ABD ve Rusya çok rahatlıkla F-35 ve S-400 konusunu pazarlık yapabilir.

Konuyu daha iyi anlamak için dünya silah ticareti verilerindeki Türkiye ve Rusya’nın konumuna bakmak yeterli.

ABD'nin Türkiye'ye S-400 anlaşmasını iptal etmesi için verdiği süre 9 Haziran’da doluyordu. ABD’nin Türkiye’ye ilave olarak 2 ay süre tanımayarak 31 Temmuz tarihini vermesi ve F-35 pilotlarının eğitimlerini bütün iptal etmesi bir kararlılığı göstermek açısından önemli!

Uzayan süreyle ABD/NATO’nun Türkiye'ye karşı büyük ekonomik/askeri ambargo başlatmakla ile ilgili tehdit süresi 31 Temmuz’a yani seçim sonrasına kadar ertelendi.

ABD/NATO’nun Türkiye'ye ambargo tehditlerine boyun eğip parasını ödediğimiz S-400’lerden vazgeçersek sonuçta ne Patriot ne F-35 ne de S-400’ümüz olacak!

İşler ve ilişkiler bu aşamaya gelmişken S-400 alımından caymak ve ABD’ye boyun eğmek Türkiye’nin güvenliğine büyük ihanettir.

ABD/NATO’nun Türkiye'ye ambargo tehditlerine boyun eğip parasını ödediğimiz S-400’lerden vazgeçersek sonuçta ne Patriot ne F-35 ne de S-400’ümüz olacak!

İşler ve ilişkiler bu aşamaya gelmişken S-400 alımından caymak ve ABD’ye boyun eğmek Türkiye’nin güvenliğine büyük ihanettir.

https://www.academia.edu/31917678/DOST-D%C3%9C%C5%9EMAN_KAVRAMI_DE%C4%9E%C4%B0%C5%9E%C4%B0YOR_MU

Yine 2 yıl önce “Rusya ve NATO Tepişmesinde Anadolu'nun Bekası” başlıklı köşe yazımda devamındaki çekincelerimi dile getirmiştim.

https://www.academia.edu/31942853/RUSYA_ve_NATO_TEP%C4%B0%C5%9EMES%C4%B0NDE_ANADOLUNUN_BEKASI

Dediğimiz gibi ABD’nin Türkiye’ye S-400 alım kararı ile ilgili 2 ay ek süre vermesi ile Rusya’nın S-400'lerin Türkiye'ye teslimine 2 ay içinde başlayacaklarını söylemesi yaklaşık aynı süreci işaret ediyor.

ABD ve Rusya’nın tarihler üzerinden bir kapışması gibi!

Rusya S-400 konusunda “Her şey yolunda. 2 ay sonra teslimata başlayacağız. Ön ödeme yapıldı, kredi verildi. Kredi paralar harcandı, teçhizat üretildi. Ayrıca eğitimi de tamamladık.” diyor.

Eğer ABD/NATO tehditlerine boyun eğip alımdan vazgeçersek telafisi zor bir süreç başlar.

NATO’dan çıkmadan ABD/NATO tehditlerine rağmen dünyada emsali görülmemiş bir duruş ile S-400 alımı yapar ve “aktif” kullanır isek dünyanın düzenini değiştirmiş olacağız.

Bunun bir sonraki aşaması ise NATO’dan çıkmak yada NATO’nun yapısını değiştirmek olacaktır.

Ama bu aşamaya kadar gelip S-400 alımından vazgeçer isek Türkiye ve Anadolu coğrafyası tarihinin en büyük teslimiyetini ABD ve NATO’ya karşı yaşar.

Teslimiyetçi duruma Rusya ile gerilen ilişkiler de eklenir ise ilişkilerimize Rusya’nın uçağını düşürdüğümüz yerden devam ederiz.

Yine söylüyorum; “Bu aşamadan sonra S-400 alımından vazgeçmek Türkiye’ye yapılan en büyük ihanet olacaktır.”

Bu ihanetin ucu ülkede tüm darbelerin kaynağına, 15 Temmuz kalkışmasının faillerine, emperyalizme ve NATO'cu zihniyete ülkeyi teslime noktasına kadar gidecektir.