Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, “Günün bombası Ganalı bakandan!” Başlıklı yazısı şu şekilde:

Günün bombasını Gana Dışişleri Bakanı Shirley Ayorkor Botchwey patlattı ve Ukrayna'daki herhangi bir Ganalıya bir şey olursa Rusya'yı sorumlu tutacağı konusunda uyarıda bulundu! Botchwey, "Rusya, vatandaşlarımızın güvenliği ve emniyetinden sorumludur ve Rus liderliğini insancıl hukuka saygı göstermeye çağırıyoruz" dedi.

Hani fıkraya göre Rizeli'nin Çin'e savaş açması gibi... Tabii Rizeli o kadar Çinliyi nereye gömeceğini düşündüğü için bir türlü harekete geçmiyor...

***

Gana Dışişleri Bakanı, böyle konuştu ama Karadeniz'de uçağı, helikopterleri kaybolan hatta kargo gemisi batırılan ülkeler var, onlardan "gık" çıkmıyor!

Romanya'ya ait MIG-21 savaş uçağının Dobruca üzerinde hava devriye görevi yürütürken düşmesinin ardından enkazı aramaya çıkan Puma helikopterinin de aynı bölgede düşmesi ve Estonya'ya ait bir kargo gemisinin Odesa Limanı açıklarında büyük bir patlamanın ardından batması gibi...

Kaybolan MIG-21 savaş uçağının, ABD askerlerinin de konuşlanmış olduğu Mihail Kogalniceanu Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkmış olması dikkati çekti.

***

Bilindiği gibi Romanya bir NATO ülkesi... Sırasıyla Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovakya, Sloveyna, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ ve Kuzey Makedonya NATO üyesi oldu.

Ukrayna, NATO'nun doğuya doğru gelişmesinin son halkası olacaktı. Zelenski, bunun için çabalıyordu ama Putin buna izin vermedi.

Rumen yetkililer, uçak ve helikopter düşmesinin, "hava koşulları nedeniyle olabileceğini ancak her ihtimali değerlendirdiklerini" söyledi.

Estonya'ya ait Panama bandıralı kargo gemisinin de bir deniz mayınına çarpmış olabileceği ifade edildi.

Ukrayna Olvia Limanı'nda Bangladeş'e ait bir yük gemisine de bir Rus füzesi isabet etmiş, olayda bir Bangladeşli denizci hayatını kaybetmişti.

Çipli kimlik kartlarında "memleketi" neden yok?

Çipli kimlik kartlarının içinde kart sahibine ait her türlü bilgi hatta parmak izi bile kayıtlı ama kartın gözle görülen ön ve arka yüzünde kişinin hangi il nüfusuna kayıtlı olduğu bilgisi yok! Bu bilgi, kartın içindeki dijital kayıtta yer almış olsa bile "nüfusa kayıtlı bulunduğu il" hanesinin dış yüzeyde bulunmaması, vatandaşlar arasında çeşitli yorumlara sebep oluyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ise "Uyum Eylem Planı adlı İngilizceden tercüme bir planı yürürlüğe koyan AKP, Suriyelilere Türk milletinden sayıları gizlenecek şekilde vatandaşlık vermeye başladı. Mustafa Balbay bu gizlenen belgeyi açığa çıkarttı. Bu belgenin temel hedefi, Suriyelilerin Türkiye'de kalmasını, Türk milletine kabul ettirmek olarak izah ediliyor ve Türk milletinden bahsedilirken de 'yerel nüfus' deniliyor. Şimdiye kadar bizim tespit edebildiğimiz en az 900 bin Suriyeliye vatandaşlık vermişler. Türk halkının desteğini kaybeden Erdoğan'ın, vatandaşlık vererek Suriyeli oylarıyla seçimi kazanmak gibi bir yola başvuracağı görünüyor." dedi.

***

Bu açıklamaya hükümetten kimse cevap vermedi veya veremedi... İddiaların doğru olduğu anlaşılıyor. Vatandaşlık verilenlere çipli kimlik kartı da verildiğine göre "nüfusa kayıtlı olduğu il" hanesinin görünmemesi yürürlükteki Uyum Eylem Planı'na uygun... Şam, Halep, Hama, Humus Türkiye'de olmadığına göre, Suriyeliler hangi illerin nüfusuna geçiriliyor?

Bu arada Erzurum Yakutiye Nüfus Müdürlüğü'ne başvuran bir vatandaş, yeni kimliğindeki çipin düştüğünü bildirdi. Vatandaşa, para yatırıp yeni başvuru yapması gerektiği ifade edildi... Vatandaş, çipin doğru monte edilmediği için düştüğünü söylese de bu itirazı dikkate alan olmadı.

Sadece çip düşse iyi...

Editör: TE Bilişim