ANKARA İÇİN KİM?

 

Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimleri belki de hiç bu kadar önemli olmamış ve farklı bir mozaik oluşturmamıştı. Bu mozaiğin en önemli parçası tabi ki en güçlü aday olan, Sayın Mansur Yavaş. Sayın Mansur Yavaş, MHP’li olmasına rağmen CHP’den aday gösterilmiştir. Sayın Mansur Yavaşın CHP’den aday olmasına MHP tabanından olumlu tepkilerin yanında, olumsuz tepkilerde olmuştur. Bu tepkiler ilk bakışta doğal olarak görülmelidir. Ancak biraz durup düşünüldüğünde, olumsuz tepkilerin sandığa yansıması durumunda, tek kazananın Sayın Melih Gökçek olacağı aşikardır.

Seçime katılan tüm partiler ve değerli adaylarına başarılar dileriz. Ancak gerçeği de görmek gerek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin Sayın Melih Gökçek ve Sayın Mansur Yavaş arasında geçeceği de açıktır. Tüm Ankara, CHP ve MHP seçmeni durup akli selim düşünmelidir.

Sayın Melih Gökçek geçen dönemlerde, AKP oylarının bir kısmını, yapmış olduğu bir takım iyi hizmetler ile Ankara’da yaşan tarafsız seçmenin bir kısım oyunu , aman oylar bölünmesin yoksa aradan CHP çıkar diyerek sağ seçmenin bir kısım oyunu ve MHP’nin zaten şansı yok oyunuz boşa gitmesin diyerek de bir kısım Milliyetçi ve Ülkücü seçmenlerin oyunu alarak kazanmayı başardı. Son seçim ise; MHP’nin Sayın Mansur Yavaş ile %27 oy alacağını bilseydik asla Sayın Melih Gökçe vermezdik diyenlerle Ankara dolup taştı. Sayın Kemal Kılıçlaroğlunu bu noktada tebrik etmek lazım. Melih Gökçekten ve Zulüm gördük diyerek gelip, zulüm edenlerden Ankara’yı kurtarmak uğruna MHP’nin geçen dönem adayı olan Milliyetçi Sayın Mansur Yavaşı CHP adayı olarak gösterdi.

Sayın Melih Gökçek’in kişiliği hakkında konuşup yazacak değiliz. Bırakın Ankara’yı tüm Türkiye’nin Sayın Melih Gökçek hakkında bir düşüncesinin olduğu açık. Sayın Melih Gökçek’in adı geçtiği zaman herkesin kafasında bir Melih Gökçek şablonunun oluştuğu da aşikardır.

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başkenti, Siyasetin ve Bürokrasinin merkezidir. 30 Mart 2014 tarihi Ankara ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için milat olabilecek bir tarihtir. Bu konuda Tüm Türkiye’ye ve Ankara’da yaşayanlara büyük bir görev düşüyor. Bu ülkede herkesin tek eşit olduğu yer olan sandıkta, tek oyunu Türkiye ve Ankara için kullanma görevi. Zengininde bir oyu var fakirinde, profesöründe okuma yazma bilmeyeninde. Bu tek eşit olduğun hakkını doğru kullanma zamanı?

Korkutulan, sindirilen, yapılan yardımların kesilmesi ile tehdit edilen, Ankaralı ve Türkiye Cumhuriyeti halkı; yapılan yardımlar; sizin hakkınız. Bu yardımlar size sadaka olarak verilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin görevi bu? Kendileri hakları olmayanı ayakkabı kutuları ile götürüp; size de hakkınız olanı sadaka olarak veriyorlar. Hepsi bu? İşte sandık 30 Martta önünüze konulacak. Bu ülkede gelinen süreçte tek eşit olduğun yeri iyi kullan, kişiliğine, Ankara’ya ve ülkene sahip çık.

Çok kıymetli, bir önceki seçimlerde AKP’ye ve Sayın Melih Gökçek’e oy vermiş olan Ankaralılar, sizlere bu seçimde daha da çok görev düşüyor. AKP seçmeni bu ülkeye başka bir yerden gelmedi. Mevcut siyasi partilere oy verdiler ve bu partilerden siyasetin tıkanma noktasında mağdur edebiyatı yapan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın rüzgarı ile AKP’ye geldiler. Ama gelinen süreç ortada, mağdur oldum diyenler artık mağdur ediyor. Haksızlığa uğradım diyenler artık haksızlık yapıyor. Bunu sizlerde görüyorsunuz. Sayın Melih Gökçek’in hizmet anlayışını gördünüz. Şimdi karşınızda gerçekten hizmet için var olan, milliyetçi geçmişi ve yaptıkları ortada olan bir aday var. Sizlerde gerçeği görüyorsunuz, hizmet için, Ankara için, Değişim için, zulüm gördük derken zulüm edenlere dur demek için bu seçimde Sayın Mansur Yavaşa oy vermelisiniz. Çünkü Sayın Mansur Yavaş hizmet için Ankaralının Büyük Şehir

Belediye Başkanlığına aday. Her zaman dediğimiz gibi Milliyetçiler herkesi kucaklamalıdır. Kucaklayacak da. Bir evet de siz deyin.

Türkiye Cumhuriyeti Halkı, güvenebileceği Türkiye Cumhuriyeti Hakimi, Türkiye Cumhuriyeti Savcısı, Türkiye Cumhuriyeti Askeri ve Polisi istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Öğretmeni, Memuru İstiyor. Ama sığınacak yer bulamıyor. Değişim Ankara ile başlayacak. Ankara Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başkentidir. Zulüm gördük diyerek gelip; zulüm edenlerin değil? Bunu 30 Martta herkes öğrenmelidir.

Ankara öğrenci ve memur şehri olarak bilinir. Bu da eğitim seviyesinin ve bilincin yüksek olduğunun bir göstergesidir. CHP ve MHP tabanı dışında bulunup ta Ankara da yaşayan; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasını düşünen her vatandaşa büyük bir görev düşüyor. Değişim Ankara ile sizin oylarınızla başlayacak. Melih Gökçek krallığı bitecek. Ankara milliyetçi olduğunu iddia edip oy alan değil? Gerçek milliyetçi bir belediye başkanına kavuşacak. Sayın Mansur Yavaşın dürüstlüğü ve belediyecilik anlayışı açık ve şeffaf. En güzeli ise doğruya iyiye iyi diye bilmesi. Sayın Melih Gökçek’in yaptığı iyi şeyleri kabul edebilmesi. Ancak biz daha iyisini yapacağız diyebilmesidir. Bundan daha iyi bir yaklaşım olamazdı? Evet Ankara büyük değişim için söz sende. Diktatörlüğe, Melih Gökçek krallığına dur deme gücü sende. Ya bu gidişata boyun eğip duracaksın; yada büyük değişime yön vereceksin?

Ülkücü milliyetçi kardeşlerim, abilerim ablalarım. Bazılarınızın serzenişlerini duyar gibiyim. CHP için mi oy istiyorsun? Sen nasıl milliyetçi, ülkücüsün diyorsunuz? Evet Sayın Mansur Yavaş ve CHP için oy istiyorum? Ankara için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için, MHP’de büyük değişim, Ülkenin Diktatörlükten kurtuluşu için oy istiyorum. Biz hep Balgat’a yapışma ülkeyi kucakla dedik. Milliyetçiler Ülkeyi kucaklamalıdır. Ülkenin sahibidir. Bunu herkes bilmelidir dedik. Geldiğimiz mevcut süreçte CHP, Milliyetçi Sayın Mansur Yavaşa güveniyorsa bu bizim için onur duyulacak bir davranış olmalıdır. Ankara’da Milliyetçi Sayın Mansur Yavaşa güvenecek ve oyunu verecek. Tüm ülke milliyetçilere güveniyor ama milliyetçiler ülkeyi kucaklayacak adaylar ve yönetim oluşturamıyorsa bunun suçunu kendimizde aramalıyız. Başkasında değil?

Gönül isterdi ki, serzenişlerinizi son güne kadar bekleyip; bizim adayımız değilsin diyen Sayın Devlet Bahçeliye yapsaydınız. Burada söz konusu olan Sayın Mansur Yavaşın makam sahibi olup olmaması değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başkentinin Zulüm edenlerden kurtarılmasıdır. CHP bu olgunluğu Milliyetçi Sayın Mansur Yavaşı aday yaparak gösterdi. Ülkücü ve Milliyetçi kardeşlerimde Sayın Mansur Yavaşa sahip çıkmalıdır. Sayın Mevlüt Karakaya abimizde bu durumu olgunlukla karşılamalıdır. Hatta değişim için kendisi de üzerine düşeni yapıp Sayın Melih Gökçeğe fayda getirecek söylemlerde bulunmamalıdır. Ankara seçiminin sonucu Sayın Devlet Bahçeli ve Ekibine de şapkanızı önünüze koyun düşünün, MHP’yi ve ülkeyi ne hale koydunuz mesajı olacaktır.

İç çekişmelere boğulup; kısır döngüye kapılmamak lazım. Biz çok net konuştuk. MHP’nin kazanma ihtimali olan yerlerde tartışmasız MHP’ye; MHP’nin kazanma şansı olmayan yerlerde milliyetçi adaylara destek verelim dedik. Yerel Seçimlerde Milliyetçiler iktidara gelmelidir dedik. Geldiğimiz noktada budur. Ya sen ben kavgası verilecek; Ankara, Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti yine, Sayın İ.Melih Gökçek’e teslim edilecek? Ya da Ankara, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başkenti olacak ve Milliyetçiler iktidara yürüyecek Değişim Ankara ile başlayacak? Söz Sende Ankara