Habertürk'ün okullar kapandığında yaptığı karne haberinde konuşan bir çocuğun, "Annem karne hediyesi et aldı" haberine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma haberi, Habertürk'ün resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile duyuruldu. Açıklamada ülke çapında tartışma yaratan "Annem karne hediyesi et aldı" haberi ile ilgili soruşturma başlatıldı denildi.

Söz konusu haberde muhabirin soru sorduğu çocuk, "Annem karne hediyesi et aldı" dedi. Muhabir çocuğu 'tebrik' ederken kasap da çocuğa "Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola" diyerek eti çocuğa uzattı.

Habere de konu olan çocuğun karne hediyesi olarak annesinin et aldığını söylediği anlar sosyal medyada da gündem oldu.

Bu anların sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte olayın yaşandığı yerdeki kasabın sahibi söz konusu olayı yalanlayarak “Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller” dedi.

Konu ile ilgili yalanlamaya küçük çocuğun annesi de katıldı.

Bununla birlikte görüntüleri ve röportajı kamuoyuna servis eden Habertürk TV’den de olay ile ilgili açıklamalar geldi.

Habertürk’ten yapılan açıklamada et fiyatları ile ilgili tartışma konusu olan haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Habertürk’ün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Habertürk TV’de 21 Ocak günü yayınlanan ve sosyal medyada çeşitli yönlerden tartışma konusu olan et fiyatlarına Et Süt Kurumu’nun (ESK) ithal et yoluyla fiyat müdahalesi haberinde kullanılan bir görüntü ve konuşmayla ilgili olarak haberde konuşan çocuğun ailesinin haberle ve muhabirimizle ilgili iddiaları Habertürk TV yönetimince değerlendirilmiş ve haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Doğru ve dürüst habercilik yapmak Habertürk açısından vazgeçilmez bir yayın ilkesidir.

Bu ilke ışığında inceleme sonucunu kamuoyuna duyduğumuz sorumluluk ve saygı gereğince kısa sürede paylaşacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz"

Editör: Yadigar Hanım