Tarihin en başarılı sezonlarından birisini geçiren Antalyaspor’da istifa sesleri gelmeye başladı. Sezonun son haftasında oynanan Galatasaray maçında açılan pankart tartışmaları da beraberinde getirirken, bazı yöneticilerin istifa edeceği dillendirilmişti.

Pankartta Başkan Aziz Çetin, Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ve taraftarın en sevdiği isimlerden olan Tolga Cömertoğlu ile birlikte yönetici Emrah Çelik’in yer alması yönetim içinde tepkilere neden olmuştu.

Sezon içinde istifasını veren ancak uygulamaya koyulmayan Mustafa Sak ile birlikte bu olayın ardından istifasını veren yönetici sayısının 4’e yükseldiği iddia edildi.

Ramazan Karabulut, Tuncay Kilit ve pankart olayına en büyük tepkiyi veren isimlerden olan Sabri Gülel’in istifasını verdiği öne sürüldü. İstifaların geri alınması için ikna çalışmalarının olduğu belirtildi.

“150 milyon TL borç yapılmış”

TSYD Antalya Başkanı Şifa Çiçek de kaleme aldığı yazısıyla dikkat çekmişti. Antalyaspor’un son dönemde yüksek miktarda borç oluşturduğu ifade edilen yazıda şunlar yer aldı:“Duyumlarıma göre maddi anlamda sıkıtılar var. Yönetim lig içinde yayıncı kuruluştan gelen 102 milyon liranın yanı sıra 150 milyon lira da borç yapmış. Haliyle ekonomik olarak rahat olmayan bir yönetimin rahat bir kadro oluşturması güç gözüküyor. Özetle Antalyaspor’u yeni sezonda zorlu bir süreç bekliyor. Yönetime şimdiden kolaylıklar dilerim.”

Spor Kulüpleri yasası yürürlüğe giriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen kulüpler yasası da gelecek sezon ile birlikte hayata geçmesi bekleniyor. Yasanın geçmesi halinde spor kulüplerinin yarattığı borçlardan görevde olan yönetim kurulu üyeleri sorumlu olacak.

Editör: TE Bilişim