Kış transfer sezonunda Danimarka’nın Kopenhag takımına transfer olarak Antalyaspor’u mali olarak rahatlatan isim olan Paul Mukairu, Kırmızı-Beyazlı kulübe bir kez daha kazandırabilir.

1.9 milyon euro bonservis bedeliyle Danimarka ekibinin yolunu tutan Mukairu’nun sonraki satışından da yüzde 15 pay sahibi olan Antalyaspor, ciddi bir geliri daha kasasına koymaya hazırlanıyor.

YİNE NOTTINGHAM FOREST

Sezon başında Mukairu için Antalyaspor’un kapısını çalan İngiltere Championship takımlarından Nottingham Forest’ın bu kez Kopenhag ile görüşmelere başladığı ileri sürüldü. Danimarka merkezli olarak çıkan haberde, Watford’dan kiralanan Philip Zinckernagel’in sezon sonunda Nottingham Forest’tan ayrılacağı ve yerine Paul Mukairu’nun transfer edilmek istendiği vurgulandı.

PLAY-OFF FİNALİNE KALDI

Championship’te mücadele veren Nottingham Forest, Premier Lig’e yükselmek için gün sayıyor. Play-off turu yarı finalinde penaltı atışları sonucu Sheffield United’ı mağlup eden İngiliz ekibi, 29 Mayıs’ta Huddersfield Town’ı yenmesi halinde Premier Lig’e adını yazdıracak.

2 MİLYON 350 BİN EURO KAZANDIRDI

Kopenhag’a transferinde kulübün kasasına 1.9 milyon euro bırakan Mukairu, 1 sezon önce de 450 bin euroluk bir katkı sağlamıştı.

Anderlecht’e kiralandığı dönemde 450 bin euro kazandıran Nijeryalı, böylece Antalyaspor’a 2 milyon 350 bin euro getirerek, İsmail Aissati ve Fazlı Ulusal’ın ardından Antalyaspor tarihinin en yüksek gelir sağlayan 3’üncü futbolcusu olmuştu.

DANİMARKA’DA GOLÜ YOK

Bu sezon Antalyaspor ve Kopenhag formalarıyla 36 maça çıkan ve 4 kez fileleri havalandıran Paul Mukairu, Danimarka’da henüz gol sevinci yaşamadı. Kopenhag ile 17 maça çıkan 22 yaşındaki futbolcu, sadece 1 kez asist yapma başarısı gösterdi. (Lider)

Editör: TE Bilişim