Şehir içi ya da şehir dışı istenilen her noktaya konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşmak için en iyi alternatiflerden biri olan araç kiralama özellikle yolcu sayısının fazla olduğu durumlarda çok daha ekonomik bir tercih haline gelir.

Günümüzde araç kiralama hizmeti alınabilecek pek çok farklı araç kiralama şirketi vardır. Kaliteli hizmet ve fiyat avantajları elde etmek için araç kiralama araştırması yapan kişiler kiralık araç hizmeti alınacak şirketin seçimi noktasında titiz davranmalıdırlar. Mutlaka güvenilir araç kiralama şirketi ile çalışılmalı ve yalnızca ucuz fiyatlardan yararlanmak için kalitesinden ve güvenilirliğinden emin olunmayan araç kiralama şirketlerinin hizmetleri tercih edilmemelidir.

Rent Go araç kiralama geniş araç filosu sayesinde her bütçeye uygun araç kiralama alternatifi sunar. Rent Go ile avantajlar dünyasına adım atmak için siz de Rent Go araç kiralama ofisleri ile iletişime geçebilir, web sitesini veya mobil uygulamasını ziyaret edebilirsiniz.

Araç Kiralamadan Önce İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Araç kiralama yapılmadan önce ne kadar süreyle araç kiralama yapılması gerektiği, araç kiralama bütçesi, kiralanacak aracın sahip olması gereken özellikler ve yolcu sayısı başta olmak üzere bazı etkenler değerlendirilmelidir. Rent Go en uygun özellikte araçları en ekonomik fiyatlarla kiralama imkânı vermekte ve araç kiralama sektöründe lider isimler arasında yer almaktadır. Belirlenen özellikler doğrultusunda Rent Go araba kiralama şirketinin geniş araç filosundan tercih yapılabilir.

Sınırda milyarlık uyuşturucu ele geçirildi Sınırda milyarlık uyuşturucu ele geçirildi

Günlük araç kiralama hizmetlerinde çok önemli olmamakla birlikte uzun süreli kiralamalarda özellikle kiralanan araç ile şehirler arası yolculuklar yapılacağı durumlarda aracı teslim alma ve teslim etme noktalarına dikkat etmek gerekir.

Bütçeyi aşmayacak şekilde bir yolculuk yapmak için kiralanan aracın yakıt türü de incelenmelidir. Ayrıca kiralık araçların teslimi sırasında yakıt deposunun, araç teslim alındığı andaki seviyesinde olması gerektiğinden araç teslim alınırken yakıt deposunun seviyesi kontrol edilmeli ve bu konuda araç kiralama sözleşmesine gereken notun düşüldüğünden emin olunmalıdır.

Rent Go Rent a Car araç kiralama hizmetini araç kiralama sözleşmesi kapsamında sağlar. Araç kiralama hizmeti alınırken sözleşme mutlaka okunmalıdır. Araç kiralama hizmeti alan kişi aklına takılan bir nokta olduğu takdirde sormalı, cevabını da net bir şekilde almalıdır. Gerekli görülen hallerde araç kiralama sözleşmesine madde eklenmesi talep edilmeli ve bu işlemlerin ardından araç kiralama sözleşmesi imzalanmalıdır.

Kiraladığınız Aracın Sigorta Teminatı Olduğundan Emin olun

Ülkemiz kanunları dahilinde, Zorunlu Trafik Sigortası olmayan araçlar trafiğe çıktıkları takdirde cezai işlem uygulanması söz konusudur. Bu nedenle kiralanan araçta Zorunlu Trafik Sigortası bulunmak zorundadır. Araç kiralama yapılırken aracın Zorunlu Trafik Sigortası olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca aracın kiralandığı süre boyunca yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun ciddi bir probleme dönüşmemesi için aracın Kasko Sigortası olduğundan emin olunmalıdır. Bu aşamada kapsam dışı teminatların öğrenilmesi için kasko sigortası mutlaka incelenmeli ve gerekli görülen durumlarda ek teminat paketlerinden yararlanılması olasılığı değerlendirilmelidir.

Araç kiralama süresi boyunca kiralık araç, araç kiralama hizmeti alan kişi dışında bir başka sürücü tarafından daha kullanılacaksa mutlaka bu konuda araç kiralama şirketinin hizmet politikası öğrenilmelidir. Ek sürücü bilgisine araç kiralama sözleşmesinde mutlaka yer verilmesi sağlanmalıdır. Bu aşamada ek sürücü için istenilen özelliklerin karşılanıp karşılanmaması temel kriterdir. Kiralık araçlarda ek sürücü bilgisinin araç kiralama sözleşmesinde yer almaması ve aracın, kiralama yapan kişi dışında bir başka sürücünün kontrolündeyken kaza yapması halinde teminat kapsamı dışında kalınacağı unutulmamalıdır.

Editör: TE Bilişim