İstanbul'un Kağıthane İlçesi'ndeki bir markette alışveriş yapan bir kadının yanına eğilerek telefonuyla etek altı görüntüsünü çekerken yakalanan komiserden sonra, yine İstanbul’da yakalanan ve kadınların etek altı görüntüsünü çeken kişinin ise okul müdürü olduğu öğrenildi.

Erzurum'dan gezi maçlı İstanbul'a gelen okul müdürü Hakan K. geçtiğimiz aralık ayı başında kentte dolaşmaya başladı. İddiaya göre, İstiklal Caddesi'nden Kadıköy'e kadar birçok bölgeyi gezen Hakan K. cep telefonuyla sokakta, metroda ya da parkta etekli gördüğü kadınların gizlice etek altı fotoğraflarını çekti.

Hakan K. çektiği yaklaşık 100 kadının fotoğraf ve videolarını telefonunda özel klasörlere ayırarak arşivledi. Sapık müdür, kadınları hatırlamak için ise fotoğrafları klasörlere ayırarak, "eteği g..üne sığmayan", "leoparlı kadın", "kod valizli", "lila şortlu", "mavili tatlı kız" gibi çirkin isimler verdi.

YAKALANINCA "PİŞMANIM" DEDİ

Sabah gazetesinin haberine göre; Hamza E. isimli vatandaşın 16 Aralık'ta olaya tanık olması ve tepki vermesi üzerine Hakan K. gözaltına alındı. Hakkındaki iddiaları kabul eden Hakan K. "Senelik izin alarak İstanbul'a geldim. Burada bulunduğum süreçte birçok kadının gizlice etek altı fotoğrafını çektim. Bugünse yakalandım" diyerek pişman olduğunu söyledi. Mahkemeye çıkarılan şüpheli "kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kullanma" suçundan tutuklandı.

Editör: Yadigar Hanım