Ankara’nın Polatlı ilçesinde 22 Haziran’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cesedi, Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu.

Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne geldi. Burada Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçükleri Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için evlerinden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül’ün eve gelmediğini fark eden ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin 7 gün boyunca havadan ve karadan yaptıkları aramalar sonucunda Eylül’ün cansız bedeni, Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu. Konuyla ilgili olay yerine giden Ankara Valisi Ercan Topaca, birazdan bir açıklama yapacak.

Ne olmuştu?
Bursa'da yaşayan İbrahim ve Şerife Y. çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eylül, yaz tatili için geldikleri Ankara'nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde, 22 Haziran'da kayboldu. Arama çalışmaları devam ederken, Yağlıkara Ailesi'nin köydeki komşuları Uğur K. ve annesi H.K. gözaltına alındı.

Çelişkili bilgiler verdiği belirlenen Uğur K.'nın evinde yapılan aramada kanlı bir eldiven bulunurken, otomobilinin arka koltuklarının kısa süre önce yıkandığı belirlendi. Koltuktan ve eldivenden alınan DNA örneğinin Eylül'ün babasından alınan örnekle örtüşmesi üzerine, Uğur K. tutuklandı.

Arama çalışmalarına katılmış
Uğur K.’nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü belirtilirken, Eylül’ün kaybolduğu gün köylülerle yapılan arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, 8 yaşındaki Eylül cinayetine ilişkin, "Eylül’ün bulundu haberinini verilmesini çok arzu ederdik. Ama yavrumuzun katlediği yönündedir" dedi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 22 Haziran’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cesedi, Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu. Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, "Bulundu haberinini verilmesini çok arzu ederdik. Ama yavrumuzun katlediği yönündedir. Köyümüzün çıkışında Yüzükbaşı yolu mevkinde bir elektrik direğinin altında çıkarıldı. Çocuğumuzun üzerindeki elbise ve diğer şeyler çocuğumuz olduğunu doğruluyor. Şu an tutuklu bulunan bu kişinin olay yerinde arabasıyla birlikite görülmesi bir vatandaşımızın verdiği ifaden oradan yoğunlaştı. Köpeğimiz orada bir koku hissetti. Orası kazıldı. Cesede ulaşıldı. Tabi olayın ayrıntıları nasıl oldu. Bunlar tespit edilmiş değil. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Yardım eden var mı yok mu ? Onlar ilerleyen zamanda yapılacak incelemelerde netleşecek" dedi.

Kaynak: iha