Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Tutuklanan zanlının Muğla Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin Basın Danışmanı olduğu öğrenildi. Ak Parti Muğla İl Başkanı, danışmanının daha önce özel bir firmada çalıştığını söyledi. O firmanın da FETÖ’den kapanan bir kolej olduğu ortaya çıktı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, 4’ü muvazzaf asker toplam 6 kişi gözaltına alındı. Terörle mücadele şube müdürlüğünde sorgularına başlanan 6 kişi ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi. 1 kişi tutuklanırken, 2 kişinin ise sorgusu devam ediyor. 

TUTUKLANAN ZANLI DANIŞMANMIŞ
Bu arada olayda tutuklanan zanlının Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin Basın Danışmanı Hamza Türkoğlu olduğu öğrenildi. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Muğla’daki bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Bu şahıs bizim yanımıza geldiğinde sabıka kaydı temizdi. Bu kişinin FETÖ’cüler tarafından kasıtlı olarak bizim yanıma gönderildiğini düşünüyorum” dedi.

“ÖZEL FİRMADA ÇALIŞMIŞ”
Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, “ Hamza Türkoğlu daha önce özel bir firmada çalışıyormuş. Firma kapanınca iş için bize geldi. Basın yayın mezunu olduğunu söyledi. Kendisinin sabıka kaydını istedik. Sabıka kaydında bir sorunu yoktu. Sigorta girişini yaptırdık ve işe başlattık. Daha sonra bu kişiyle ilgili Ankara’da sıkıntılı durumu olduğunu öğrendik. Öğrenir öğrenmez 2 ay önce hemen işine son verdik. Bu kişinin FETÖ’cüler tarafından kasıtlı olarak bizim yanıma gönderildiğini düşünüyorum. İçimize sızmaya çalıştıklarını düşünüyorum” dedi.

ÇALIŞTIĞI KURUM FETÖ’DEN KAPANAN KOLEJ!
Bu arada, Ak Parti İl Başkanı Mete’nin bahsettiği özel firmanın FETÖ soruşturması kapsamında KHK kararı ile kapatılan Özel Ufuk Koleji olduğu öğrenildi. Türkoğlu'nun, FETÖ kurumu olan ve KHK ile kapatılan Özel Ufuk Kolejinde çalıştığı ve sigorta kaydının yer aldığı ortaya çıktı. Yaşanan bu olay “Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’na alınan bir personelin geçmişi nasıl araştırılmaz“ sorusunu da beraberinde getirdi. 


Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete

Hamza Türkoğlu

Editör: TE Bilişim