Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AKP ilçe binasına molotofkokteyli atıldı. SÖZCÜ'ye konuşan AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, "İzmir’de HDP il binasına yapılan alçakça saldırıyla bağlantılı olduğunu özellikle HDP ve AK Parti üzerinden bizim bölgemizi hedef alan bir kaos amacı güdülen organize bir saldırı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Öte yandan olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 21.00 sıralarında Diyarbakır'ın Hani ilçesinde meydana geldi. Bir şahıs, AKP ilçe binası önüne gelerek molotofkokteyli ile saldırıda bulundu. Saldırı sonrasında herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenildi.

“HDP SALDIRISIYLA BAĞLANTILI OLABİLİR”

HDP İzmir İl Örgütü binasına yapılan ve Deniz Poyraz isimli çalışanın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırının ardından, AKP binasına yapılan bu saldırı, AKP'li il başkanı tarafından, ‘bağlantılı olduğu’ ileri sürüldü.

Söz konusu olayla ilgili SÖZCÜ'ye konuşan AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, şunları söyledi:

* Akşam 21.00 sıralarında saldırı gerçekleştirilmiş. Çok şükür yaralımız gündüz atlatılmış bir saldırı arkadaşların zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürülmüş.

* Saldırganı yakalamak için emniyetin çalışmaları devam ediyor. Kanaatimiz dün İzmir'de HDP il binasına yapılan alçakça saldırıyla bağlantılı olduğunu özellikle HDP ve AKP Parti üzerinden bizim bölgemizi hedef alan bir kaos amacı güdülen organize bir saldırı olduğunu düşünüyoruz.

SALDIRI ANI GÖRÜNTÜLERİ

AKP ilçe binasına molotofkokteyli ile yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganın AKP ilçe binası önüne gelerek binaya molotof kokteyli attığı ve ardından hızla uzaklaştığı görüldü.

İKİ KİŞİ YAKALANDI

Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, saldırgan M.E. ve ona yardım ettiği belirlenen Ş.B.’yi operasyonla yakaladı.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, sorgulanmak üzere Hani İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği tarafından saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* 18.06.2021 günü saat 21.10 sıralarında Ak Parti Hani İlçe Binasına yönelik bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

* Söz konusu saldırıyla ilgili olarak, olayın faili olduğu tespit edilen M.E. ve olay esnasında gözcülük yapan Ş.B. isimli şahıslar yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmışlardır.

* Saldırıda kayda değer mal ve herhangi bir can kaybı olmamıştır. Konu ile ilgili tahkikat Hani Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde devam etmektedir.

SALDIRIYA TEPKİLER

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AK Parti binasına gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyorum. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen provokasyonlara karşı milletimiz dikkatle, birlik ve beraberliğimizi güçlü kılarak en güzel cevabı verecektir.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: AK Parti Diyarbakır Hani ilçe binamıza yapılan alçak saldırıyı lanetliyorum. Huzurumuza, kardeşliğimize, birliğimize kastedenler karanlık emellerine ulaşamayacak. Provokatörlerin tuzaklarını başlarına yıkarız.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Ülkemizi karıştırmak isteyenler provokasyon peşinde! AK Parti Diyarbakır-Hani ilçe binasına yönelik saldırıyı kınıyorum. Dün İzmir’de, bugün Diyarbakır’da kardeşliğimize, birliğimize kast edenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Diyarbakır Hani İlçe binamıza yönelik terör saldırısını ve arkasındaki şer odaklarını lanetliyorum. Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir sinsi oyun bozamayacaktır.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Partimizin Diyarbakır Hani İlçe binasına yönelik saldırıyı lanetliyoruz. Her türlü provokasyonu yenecek güce sahibiz. Ak Parti dimdik ayaktadır. Ak Parti Diyarbakır teşkilatı dimdik ayaktadır. Ak Parti Hani ilçe teşkilatı dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin birliği ve dirliği için çalışmaya devam edeceğiz. Provokasyonları yene yene bugünlere geldik. Aynı iradeyle geleceğe yürüyoruz.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı: Partimizin Hani ilçe binasına yönelik saldırıyı lanetliyoruz. Provokatörler asla aradıklarını bulamayacaklar. Hani Ak Partiye geçmiş olsun diyorum.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Diyarbakır Hani ilçe binamıza gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Ülkemizin güvenini huzurunu ve istikrarını bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: Partimizin Diyarbakır Hani İlçe binasına yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Provokatif eylemlerle ülkemizde kaos oluşturmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Vatandaşlarımızın huzurunu bozmak isteyenlerle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim