ABD’de Ermeni nüfusunun en yoğun olduğu Güney California’nın Los Angeles şehrinde sözde soykırım iddiaları için Ermeni Diasporası tarafından gösteri düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu önünde toplanan gruba karşı Los Angeles Polis Departmanına bağlı polisler geniş güvenlik önlemleri aldı. Göstericiler konsolosluk binasına yaklaştırılmazken, toplanma alanına gelen bir grup motosikletli Ermeni ise polis tarafından müdahale edilerek alandan uzaklaştırıldı.

Geçtiğimiz yıllara nazaran çok daha küçük bir grubun toplandığı gözlemlenen gösteriye karşılık olarak Los Angeles’te yaşayan Türkler karşı gösteri düzenledi. Güney California Amerikalı Türk Girişimi (ATI-SC) tarafından düzenlenen gösteride Ermeni terörü sebebi ile şehit düşen diplomatlar anılırken, yaşanan acıların ancak tarihin tek taraflı olarak değil tamamının göz önüne alınarak diyalog ile çözülebileceği belirtildi. Ayrıca amaçlarının California’da Ermeni lobisi tarafından Türkler üzerinde uygulanan baskı ve oluşturulmaya çalışılan nefrete karşı da duruş sergilemek olduğunu belirten göstericiler, Ermenilerin soykırım iddialarının hiçbir ulusal mahkemeden kabul görmediğini hatırlattı.

ATI-SC adına İHA’ya konuşan Amerikan Türk Dernekleri Genel Kurulu - ATAA eski başkanı Ergun Kırlıkovalı, “Bizim burada bulunmamızın amacı Amerikan kamuoyuna Türk tarafının düşüncelerini anlatmak. Burada sadece barışçıl amaçlarla Türk-Amerikan toplumunun hislerini anlatmak için buradayız. Bizim acılarımız var ama bilinmiyor, anlatılmamış. Ermeni terörizmi anlatılmamış. Ermeni isyanları anlatılmamış, Ermenilerin toprak istekleri anlatılmamış. Ermenilerin, Türk ve Osmanlı Devletini arkadan vurması anlatılmamış. Tarihin yarısı anlatılmamış. Biz bunları anlatmak için buradayız. Başka amacımız yok. Bundan sonra iletiye ümit ve barış dolu hislerle bakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ermeni iddiaları ile ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklaması sırasında soykırım ifadesini kullanmazken “Meds Yeghern” (Büyük Felaket) demişti. Bu ifadeyi yetersiz bulan Ermeni Amerikan Ulusal Komitesi - ANCA ise yaptığı açıklamada Trump’ı Türkiye’ye öncelik vermekle ve Türkiye politikalarını desteklemekle suçladı.

Kaynak: iha