Ayasofya'da kundaklama girişimi: Şüpheli tutuklandı

Ayasofya'da kundaklama girişimi: Şüpheli tutuklandı
Ayasofya Camii'nde kundaklama girişimi sonucu çıkan küçük yangın, cemaat tarafından söndürülürken, şüpheli M.G. tutuklandı.

İstanbul'daki Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 11 Temmuz'da saat 23.50 sıralarında yaşanan olayda, camiye giren M.G. adlı şüpheli, rahlenin arkasındaki kâğıtları ateşe vererek bir kundaklama girişiminde bulundu.

Şapkalı olarak camiye giren M.G.'nin ateşe verdiği kâğıtlardan çıkan alevler, halının bir bölümünü tutuşturdu. Ancak, hızlı müdahale sayesinde yangın büyümeden cemaat tarafından söndürüldü. Olayı fark eden bir kadın durumu imama bildirirken, cemaatten biri de yanan halıyı kaldırarak alevlere müdahale etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelinin kimliği belirlendi. Kısa sürede yakalanan M.G., emniyetteki işlemlerinin ardından 13 Temmuz'da adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan M.G., cezaevine gönderildi. Yetkililer, şüphelinin daha önce bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde kaydının bulunduğunu açıkladı.

252019-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.