Bala'da konteyner soygunu: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Ankara'nın Bala ilçesinde yaşanan korkunç bir olayda, konteynere soygun amacıyla giren üç kişi, Kezban Demirci'yi (42) öldürdü ve oğlu Nazif Demirci'yi (12) ağır yaraladı. Nefesini tutup ölü taklidi yapan Nazif Demirci, saldırganların kaçmasının ardından babasını arayarak yardım istedi ve hastaneye kaldırıldı. Olayın şüphelilerinden birinin, ailenin damadının kardeşi olduğu tespit edildi.
Konya'nın Ilgın ilçesinden Ankara'nın Bala ilçesine tarla kiralayan Saim Demirci (44), 9 Temmuz günü eşi ve oğluyla birlikte konteynerde yaşarken, tarlayı sulamaya gitti. Geri döndüğünde ise acı haberle karşılaştı. Kar maskeli üç kişi, pompalı tüfekle Kezban ve Nazif Demirci'ye ateş açmıştı. Kezban Demirci hayatını kaybetti, Nazif Demirci ise ağır yaralı olarak kurtuldu.
Olayı gören bir çoban ifadesinde, saldırganların siyah bir araçla geldiğini ve saldırı sonrası kaçtıklarını belirtti. Jandarma ekipleri, kiralık olan aracı tespit ederek üç şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerden birinin, ailenin damadı Hamza Özdil'in kardeşi İsmail Özdil olduğu belirlendi. İsmail Özdil'in, iki arkadaşıyla birlikte üç gün boyunca konteyneri gözetlediği ve ailenin altını olduğunu öğrenince saldırıyı gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Kezban Demirci'nin cenazesi, perşembe günü Konya'nın Ilgın ilçesinde toprağa verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.