Bismil'de 100 milyon TL değerinde kenevir ele geçirildi
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, piyasa değeri 100 milyon TL'yi aşan ve 300 kilogram esrar üretimine yetecek miktarda 1220 kök kenevir ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dicle Nehri'nin Bismil bölümünde dron ile yaptıkları incelemede, suyun debisi nedeniyle oluşan adacıklarda kenevir ekimi yapılan alanları tespit etti. Ekipler, bot ve traktör kullanarak uyuşturucunun ekildiği bölgeye ulaştı.
2 farklı noktada yapılan operasyonda ele geçirilen 1220 kök kenevir, ekipler tarafından olay yerinde yakılarak imha edildi. DHA'nın aktardığı habere göre, ele geçirilen kenevirin piyasa değeri 100 milyon TL'den fazla ve 300 kilogram esrar üretimine olanak sağlıyordu.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.