Katil zanlısı Özgür A.'nın 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı. Katil zanlısının ifadesinde "Ceren’i öldürdükten sonra sabah inşaatta kaldım. Meyve aldım, yeni avlar aradım ancak fırsatını bulamadım" dediği öğrenildi. Ceren'in katil zanlısına linç girişimi endişesiyle sağlık kontrolünün emniyette yapıldığı belirtildi.

Olay, saat 19.30 sıralarında Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Balerin Ceren Özdemir, antrenman sonrası geldiği evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırgan kaçarken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Özdemir, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Özdemir, hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Önce bir kurye gözaltına alınmıştı

Cinayetin ardından Ordu Emniyet Müdürlüğü saldırganı yakalamak için harekete geçerek özel ekip kurdu. Ceren'in bale antrenmanı yaptığı kurstan eve kadar olan 2.5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği belirlendi. Polis, güzergâhtaki ve olay yerindeki güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Ceren'in cep telefonunu incelemeye aldı. Özel ekip, Ceren'in en son kimlerle görüştüğünü ve tehdit edilip edilmediğini inceledi.

Polis, iki kardeşin evine yemek siparişi getiren kurye M.D.'nin, bir süre önce Ceren'e arkadaşlık teklifi ettiğini, ret yanıtı alınca da genç kızı rahatsız etmeye başladığını öğrendi. Bunun üzerine, M.D. gözaltına alındı ancak cinayetle ilişkisi olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. 

Ablası katili görmüş ve eşgalini tarif etmişti

Ceren'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısını, genç kızın ablası Gizem Özdemir'in pencereden gördüğü ortaya çıktı. Gizem Özdemir, pencereden baktığında bina önünde bekleyen 40 yaşlarında, siyah giyimli bir kişiyi gördü. Ceren pencereden atılan anahtarı alıp, içeri girdikten sonra Gizem Özdemir çığlıkları duydu ve koşarak aşağıya indiğinde kız kardeşini kanlar içinde buldu.

Katil zanlısı saklandığı evde yakalandı; bu esnada bir polisi yaraladı

Ceren'in öldürülmeden önceki son anlarında evine doğru yürüdüğü görüldü. Katil zanlısı Özgür A., polis operasyonu ile yakalandı. Saklandığı evde gözaltına alınırken kendisini yakalamaya çalışan bir polisi de bıçakla yaraladı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Özgür A., geniş güvenlik önlemleri altında sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şüphelinin saldırısı sonucu ağır yaralanan polis memuru ise tedavi altına alındı.

Vali katil zanlısının 12 ayrı suçtan sabıkası olduğunu açıkladı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ceren Özdemir’in katil zanlısının yakalanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Ordu Emniyetini başarılı çalışmasından dolayı tebrik eden Vali Yavuz, zanlının 12 ayrı suçtan sabıkası bulunduğunu belirtti. Zanlının suçunu itiraf ettiğini de anlatan Vali Yavuz, "Mülakatta katil zanlısı suçunu itiraf etmiştir. Ve olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylemiştir, beyan etmiştir" dedi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür A.'nın (35) 14 yıl önce Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü ve cezaevine konulduktan sonra 2017'de çıkan yasa ile gönderildiği açık cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı. 1 yıl sonra hırsızlık yaparken yakalanan ve tekrar konulduğu açık cezaevinden 1 Aralık'ta yine firar eden Özgür A.'nın 3 gün sonra Ceren'i öldürdüğü ortaya çıktı.

Zanlı suçunu itiraf etti: Zıpkın almayı düşündüm, Ceren’i gözüme kestirdim, biraz takip ettim...
Katil zanlısının ifadesinde kullandıkları sözler de kan dondurdu. Katil zanlısı ifadesinde Ceren’i öldürdükten sonra “Sabah inşaatta kaldım. Meyve aldım, yeni avlar aradım ancak fırsatını bulamadım” dedi.

TRT muhabiri Ahmet Can, canlı yayında şöyle anlattı:

 "Dün gece boyunca sorgusu sürdü. Hapisten çıktığı zaman kafasında birilerini öldürmek olduğunu söylüyor. Gözüne birilerini kestirmiş, ‘bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım’ diyor katil zanlısı. Önce kapüşonlu mont alıyor, silah alamıyor, bıçak alabiliyor. 'Zıpkın almayı düşündüm. Ceren’i gözüme kestirdim, biraz takip ettim. Karşıma yaşlı adam çıktı, büfeye attım kendimi. Takip etmeye devam ettim, fırsat bulduğumda öldürdüm' diyor. Bir inşaat bulduğunu ve burada sabahladığını, sabah da meyve aradığını, yeni avlar aradığını ama bulamadığını söylüyor.”

Editör: TE Bilişim