Habererk/ Mete Sönmez / Muğla

Olay sonrası yakalanan S.A. Cumhuriyet savcılığı tarafından önce serbest bırakıldı. Skandal medyada yer alınca ertesi gün S.A.tekrar göz altına alındı ve tutuklandı.

Alınan bilgiye göre Muğla İl Sağlık Müdürlüğü bilgi işlem biriminde çalışan S.A. İl Müdürlüğü içerisinde hizmete özel kullanılmakta olan 40 adet laptopu genel bakım gerekçesi ile mesai günü olmayan Cumartesi günü kullanıldıkları birimlerden toplayarak bilgi işlem merkezine getirdi. Pazar günü ise İl

Sağlık müdürlüğüne ait resmi araca yükleyerek kurumdan ayrıldı. 

Mesainin başladığı Pazartesi günü erken saatlerde kuruma gizlice giren S.A. Bilgi İşlem Merkezinin bulunduğu kapıları açarak içeriye girdi. Bir süre sonra birimi pencereden çıkarak terk ettiği öğrenildi. Mesai başlama saatinde tüm memurlarla birlikte iş yerine gelen S.A. güvenlik görevlisinden bilgi işlem merkezinin kapılarını açmasını istedi. Kapıların açılmasıyla içeriden yoğun bir duman çıkışı oldu. Olay yerine ulaşanların çabaları ile yangın büyümeden söndürüldü. 

Yangın sonrasında kayıp bilgisayarlarla ilgili olarak gözaltına alınan S.A. ilk ifadesinde kuruma ait 40 bilgisayarı ikinci el satış platformunda sattığını itiraf etti. S.A.’nın bilgisayarları sattıktan sonra Pazartesi sabahı kuruma gelerek olaya binada yangın çıkardığı, kayıp bilgisayarlar için yangın süsü vermek istediği belirtiliyor.

S.A.sorgusunun ardından mahkemeye çıkartıldı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın medyada yer alması üzerine, S.A.ertesi gün tekrar gözaltına alındı. S.A.çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

İl Sağlık Müdürü İskender Gencer olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Adili bir vakadır soruşturma devam ederken bir açıklama yapmam uygun olmaz” dedi. 

İl Sağlık Müdürlüğünde gasp edilerek satılan bilgisayarların içinde il genelinde bulunan tüm hastaların tedavi süreçleri ve tenkitleri, İl Sağlık müdürlüğü tarafından yapılan idari ve adli soruşturmalar, ihale kayıtları ve bunun gibi birçok mali kayıt bulunduğu belirtiliyor. Olayla ilgili olarak savcılığın başlattığı soruşturma devam ediyor.
 

Editör: TE Bilişim