“Bedava Tatil Kazandınız” diye sosyal medyaya verilen ilanlara inanıp, onlarla temasa geçen sözde şirket temsilcileri insanlara zorla  “Devre mülk” satışı yaptırılıyor.

Sistem aslında çok basit ama bir o kadarda etkili.

Şöyle ki; “Bedava Tatil Kazandınız” gibi aldatıcı reklamlarla insanlar ağa düşürülür.

Belli noktalardan ağa düşen kişiler Yalova taraflarında,”Tanıtım” adı altında basit menülerden oluşan (tavuk döner ve Ayran) yemek verilir.

Sözde Müşteri Temsilcisi sizi karşılar.

Yüksek sesli bir müzikle dikkatiniz dağıtılır.

Size verilen evrakları imzalarsanız sorun yok.

Devre mülk almak istemiyorsanız ve imzalamazsanız sorun o zaman başlıyor. Geri dönmek için bile araç bulamıyorsunuz.

EĞER BELEGELERİ İMZALARSANIZ NE OLUYOR?

Devre mülk adı altında tatil satın aldıysanız, deneme adı altında verdikleri hediye tatilde ücret ödemeden 3gün 3 gece tatil hakkınız olduğu söyleniyor.

Ama günlük yeme içme ücreti adı altında kişi başı yüksek paralar isteniyor.

İMZA ATIP ÖDEME YAPARSANIZ NE OLUYOR?

Sözleşmeden önce size bir ön bilgilendirme formu vermiyorlar 

Formu sözleşme ile birlikte imzalatıyorlar.

Yüksek sesli müzik, zamanın azlığı, bugüne özel indirim, peşin ödemede kolaylık sağlanacağı, kalabalık, gürültülü, yorucu bir davet tuzağın detay parçaları.

Sözleşmeden cayma formu vermiyorlar. 

Siz sözleşmeden caydığınızı söyleyince “Sözleşme bedelinin %20 sini ceza olarak ödemeniz gerek” diyorlar. 

Verdiğiniz peşinatlar ve varsa imzaladığınız senetler varsa, iade etmiyorlar.

Hatta senetler geçmişe dönük olarak tahsil edilmeye, haciz işlemi bile uyguluyorlar.

İnternette yapılan küçük çaplı araştırmada “sikayetvar.com” sitesinde “Karaderili Şirketler Grubu Royal Doğa Tur Tatil Aldatmacası” başlığı altında yüzlerce şikayet ve birbirinde ilginç hikaye ve yaşanmışlık bulabilirsiniz.

İşte onlardan bir kaçı;

https://www.sikayetvar.com/karaderili-sirketler-grubu

BASINDAN

Yalova’da 2 bin 500 kişiye satılması gereken hisseli tapunun 40 bine yakın kişiye satıldığı ortaya çıktı. Mağdurlardan bir kısmı ödemesini yaptıkları halde geri alamadıkları senetler, bir kısmı da satışın iptaline rağmen istenilen aidatlar nedeniyle gelen icralarla karşılaştı.
Geçen ocak ayında da devre mülk satın alma vaadiyle dolandırıldıklarını söyleyen30 mağdur, 8 şirket ve 11 şüpheli hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Yalova’nın Termal ilçesindeki 180 milyon dolarlık termal devre mülk tesisi, iddiaya göre, 2 bin 500 kişiye satılması gerekirken, farklı kentlerden yaklaşık 40 bin kişiye satıldı. Ortaya çıkan binlerce mağdur da savcılıklara koşup, şikayetçi oldu.

Senet verenler de satış iptaline rağmen aidat istenilen mağdurlar da gelen icralar ile büyük şok yaşadı.

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen mağdurlar, tanıtım amacıyla götürüldükleri tesiste, imza attıkları 'memnuniyet anketi'nin aleyhlerinde kullanıldığını söylediler. Termal dolandırıcılığın çoğunluğunun ise boğaz turu ve AVM’lerde açılan stantlar ile ‘bedava tatil kazandınız’ telefonlarıyla gerçekleştirildiği belirlendi.

'ÇİFTLİKBANK’IN DEVRE MÜLK VERSİYONU'

Mağdurlar, yaşadıkları durumun Çiftlikbank’ın devre mülk versiyonu olduğunu iddia ederek, kendilerini dolandıran şirketin şimdi de Karadeniz Bölgesi için faaliyet yürüttüğünü söylediler.

Mağduriyetlerinin telafisi için yetkililerin bir an önce duruma el atması gerektiğini ifade ettiler.

ÖDEME YAPILAN ŞİRKETİN HERHANGİ BİR MALVARLIĞI YOK

Yalova'daki projede binlerce kişinin dolandırıldığını söyleyen avukat Engin İsmail Köse, insanların, 'Bedava tatil kazandınız’ denilerek otele götürüldüğünü, saatlerce yüksek sesli müzik altında konuşularak ikna edilmeye çalışıldığını, ikna edildiğinde de zil çalınan, anons edilen ve herkesin alkışladığı bir ortam yaratıldığını anlattı. Ödeme yapılan şirketin herhangi bir mal varlığının bulunmadığını bildirdi.

ROYAL DOĞA TURİZM YONETİM KURULU BAŞKANI GÜRAY ÖNGEN, KONUŞTU

Yalova'nın Termal ilçesindeki termal devre mülk tesisi ile ilgili ortaya atılan dolandırıcılık iddialarına Royal Doğa Turizm Yonetim Kurulu Başkanı Güray Öngen, yanıt verdi.

Yalova'nın Termal ilçesindeki termal devre mülk tesisi ile ilgili ortaya atılan dolandırıcılık iddialarına Royal Doğa Turizm Yonetim Kurulu Başkanı Güray Öngen, yanıt verdi. Öngen, dolandırıldığını iddia eden kişinin kendilerinden hisseli gayrimenkul, aynı zamanda da tatil üyeliği aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Şahsın imzalamış olduğu tamamen yasal bir belge var. Bu belge, bizden üye olan herkese bir nüshası onda kalmak üzere veriliyor ve altında da imzası var. "Okudum, anladım" da yazıyor, bu belge kendisinde de var. Sözleşmede en önemli kısımlardan bir tanesi, bunun Termal Tapu Müdürlüğü'nün oluru ve Termal Kaymakamı'nın oluruyla hazırlanmış bir belgedir. İkinci maddeye bakarsak diyor ki "Bu taşınmazlar bir devre mülk değildir" diyor. Bize devletin oluruyla verilmiş belge, biz de kendilerine takdim ediyoruz, kendileri de "okudum anladım" diyor, imzalıyor. Birincisi bu yanlış,'devre mülk" deniyor, biz devre mülk değiliz. "Artı hisse" diyor, burada diyor ki; "Bu taşınmazların her bir bağımsız bölümü genellikle 7-3650 hisse olarak satılmaktadır', yaklaşık 521 hissedar etmektedir. Bu kadar çok hissedara bir bağımsız bölüm satılması için yasal bir engel bulunmamaktadır. Termal Tapu Müdürlüğü ve Termal Kaymakamlığı'nın onayıyla bizim hakkımızda şikayetçi olan belgedir, kendi imzası da vardır."

Sözleşmenin hisseli gayrimenkul satış sözleşmesi olduğunu ifade eden Özgen, şunları söyledi:

"Kendisinin tapusu verilmiştir. Satmış olduğum tesis şu anda 2 bin 200 yataklı bir tesistir. Burada şu anda konaklayan onlarca, yüzlerce hediye tatil ve satmış olduğum üyeler konaklamaktadır. Buyursunlar, gelsinler görsünler kocaman bir tesis yaptık yaklaşık 180 milyon dolarlık, ben de bunu pazarlıyorum. Satmış olduğum üyelerden yüzlercesine, binlercesine tatil yaptırdım. Hepsinin dataları mevcuttur. Bir de hediye tatil diyoruz alsa da almasa da elimde hediye tatil kullanan 2018 ve 2019 yazında Kuşadası, Bodrum, Yalova'da birçok hediye tatil vardır. Firmam hakkında da söylenen çok şey var, bundan dolayı çok üzgünüm."
 

Editör: TE Bilişim