Diyarbakır ve Batman'da iş yerlerine saldırılar: 3 şüpheli gözaltında
Diyarbakır ve Batman'da iş yerlerine yönelik silahlı saldırılar ve kundaklama olaylarıyla ilgili soruşturma kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu, 10 Nisan'da Kayapınar'da bir iş yerinin kurşunlanması olayının failleri tespit edildi.
Soruşturma, teknik ve fiziki takip yöntemleriyle yürütüldü. Yapılan incelemelerde, F.A. (17), R.Y. (19) ve R.K. (17) isimli şüphelilerin, "Daltonlar" suç örgütü üyesi Alican Çakır kod adlı A.G.'nin (29) talimatıyla hareket ettikleri belirlendi. Şüphelilerin, 10 Nisan'daki kurşunlama olayının yanı sıra 26 Mart'ta bir iş yerini molotof kokteyliyle kundakladıkları ve 22 Mayıs'ta Batman'da başka bir iş yerine kurşun yağdırdıkları tespit edildi.
Kayapınar'da düzenlenen operasyonla 23 Mayıs'ta yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 130 tabanca mermisi, 1 kama ve 2 cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.