Canlı yayın esnasında uyuduğu görüntüler ekrana gelen, yürüyemediği anlara ilişkin paylaşımlar yapılan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin soru işaretleri yaşanıyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin iddialar gündemdeki yerini koruyor. Sosyal medyada ise #ölmüş hastagi günün ilk saatlerinden bu yana Trend Topic (TT) listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Bu gelişmelerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de Twittter'da #ölmüş etiketi ile paylaşım yapan hesaplara ilişkin açıklama yaptı. 'Sanal devriye' yürütüldüğünü söyleyen EGM, 'hakaret' ve 'manipülasyon' suçlamasıyla 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

30 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

EGM'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetlerinde kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN kastedilerek #ölmüş hashtagine (etiket) başlatıldığına rastlanılmıştır. Bahse konu hashtag (etiket) altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a yönelik hakaret, tezvirat, onur ve saygınlığını rencide edici içeriklerin yanı sıra dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 30 şahıs tespit edilmiş, haklarında gerekli yasal işlemler/çalışmalar başlatılmıştır.

Yalan, mesnetsiz ve dezenformasyon ihtiva eden paylaşımlar hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere gönderilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim