İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında büfe/kontörlü sabit hat ardışık aramalardan tespit edilen 97’si muvazzaf 143 üsteğmen ve 11’i muvazzaf 33 teğmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Terör, Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için İzmir merkezli 49 ilde operasyon başlattı.

Yakalama kararı verilen muvazzaf askerler arasında 6 F-16 pilotu üsteğmen ile 4 ilçe Jandarma Komutanı da bulunduğu öğrenildi.

KARA KUVVETLERİ’NDE OPERASYON

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ’nün Kara Kuvvetlerindeki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında da 4’ü muvazzaf 27 astsubay ile 4 sivil hakkında gözaltı kararı verildi.

ADALET BAKANLIĞI YAPILANMASINDA 30 GÖZALTI KARARI

Terör örgütü FETÖ’nün Adalet Bakanlığı yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 16 ilde bugün operasyon düzenlendi. Aralarında zabıt katipleri ile infaz koruma memurlarının da bulunduğu 26’sı aktif görevde 34 şüphelinin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı yapılan operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Editör: TE Bilişim