Son günlerde yaşanan akıl almaz araba hırsızlıkları 23 yıllık sigortacıyı bile şaşırttı. Özellikle araba parçalarını çalan hırsızlar, sokağa park edilmiş araçların lastiklerini, farlarını ve sileceklerini çalıyorlar.

5 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Bağcılar'da gerçekleşen bu hırsızlık olayı görenleri şaşkına çevirdi. 'Çiçek Abbas' filmini aratmayan araba çalma olayı görenleri adeta şoka uğrattı. Şüpheliler, altına taş koydukları iki otomobilin tekerleklerini jantlarıyla birlikte çaldı. Yaşanan bu olay Kazım Karabekir ile Mahmutbey mahallelerinde meydana geldi.

İMAMIN 4 LASTİĞİNİ ÇALDILAR

Başka benzer bir olayda ise 17 Aralık 2021 tarihinde İstanbul, Sancaktepe’de yaşandı. Bir mahalleye giren hırsızlar gözünü cami imamının otomobilinin lastiklerine dikti. Sabah namazı öncesi hırsızlar dakikalar içerisinde otomobilin 4 lastiğini çaldı.

LASTİKLERİ JANTLARIYLA ÇALDILAR

15 Ağustos 2021 tarihinde Eyüpsultan Göktürk'te bir vatandaş akşam saatlerinde ikamet ettiği sitenin önüne otomobilini park ederek evine gitti. Sabah saatlerinde aracın camını kıran hırsızlar, ön konsolu söküp kaçırdı. İstanbul Pendik, Esenyalı ve Çamçeşme mahallelerinde geçtiğimiz aylarda 4 otomobilin farları çalındı. Konya'nın Selçuklu ilçesinde ise 3 günde 4 aracın lastikleri jantlarıyla birlikte çaldılar.

PİYASA DEĞERİ 200 BİN LİRA OLAN LASTİKLERİ ŞOFÖR UYURKEN ÇALDILAR

8 Ocak Cumartesi günü İstanbul Esenyurt’ta dün hırsızlar şoförü araç içerisinde uyurken bir tırın lastiklerini çaldı. Bir kamyonetle lastikçi dükkanına gelen hırsızlık şüphelileri dükkanın önündeki mühürlü tır kasası içinde bulunan piyasa değeri yaklaşık 200 bin lira olan lastikleri plakasız kamyonetle çaldı.

LÜKS ARABALARA YOĞUNLAŞIYORLAR

Lüks arabaların parçalarına yoğunlaşıyorlar diyen İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) Onursal Başkanı Turusan Bağcı, "Farları çalıyorlar. Bir lüks arabanın farı olmuş 10-15 bin TL." açıklamasında bulundu. Türkiye'de şu an yedek parça problemi olduğunu anlatan Bağcı, "Doların artışıyla yedek parçaların değerleri de çok arttı. Hırsızlar artık önden esnettikleri far kulaklarını kırıp çalıyor. Lastik hırsızlığı var, tampon çalmaya başladılar." sözlerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim