Gece yarısı başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan lodos sabaha kadar devam etti. Fırtına sebebiyle merkez Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde iki evin çatısı uçarak yolu kapattı. Çatı parçaları başka bir eve de çarptı. Evde hasar meydana gelirken, elektrik direği ve sokak lambaları ve bir aracın camı da kırıldı.

Uludağ yolunda ise bir işyerinin tabelası devrilip karayolunu kapattı. Cadde ve sokaklarda kaldırımda duran çelik konteyner çöp kutuları park halindeki araçlara çarpıp, yollara savruldu. Rüzgarın etkisiyle dükkanların önünde bulunan dört adet motorda devrilerek hasar gördü. Bazı caddelerde olaylara itfaiye ve polis ekipleri müdahale ederken, UEDAŞ’a bağlı ekiplerde muhtemel tehlikelere karşı riskli bölgelerdeki trafo ve elektrik direklerine müdahale ederek geçici süre elektrik akımını kapattı.

Öte yandan merkez Yıldırım ilçesi Karamazak Mahallesi ve Kurtuluş Caddesi’nde de kırılan ağaç dalları otomobillere zarar verdi. Bursa’da şiddetli lodos sebebiyle bir çok mahallede uçan cisimler ve kırılan ağaç parçaları sebebiyle maddi hasarlar meydana geldi.

Kaynak: iha