Emniyet Müdürlüğü önünde saat 15.23 sıralarında peş peşe silah sesleri gelince bölgeye takviye ekipler ve sağlık ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları bir polisin yaralı olduğunu, yerde yatan bir kişinin de ölen terörist olduğunun sanıldığını söyledi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma çıktığı ve yaklaşık 2 dakika kadar silah seslerinin duyulduğu bilgisi geldi. İddiaya göre;  emniyete saldıran teröristlerin canlı bomba saldırısı düzenlemeye çalıştı. Terörist olduğu belirtilen 1 kişi öldürüldü.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Geniş güvenik önlemi alan polisler etrafta bulunan iş merkezlerinde giriş çıkışları yasakladı. Polis ekipleri geniş çaplı güvenlik şeridi oluşturdu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 2 saldırganın olduğu saldırganlardan birinin etkisiz hale getirildiği 1 polisin de yaralı olduğu ifade edildi.  Bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

DHA'dan son geçen habere göre; Görgü tanıkları bir polisin yaralı olduğunu, yerde yatan bir kişinin de ölen terörist olduğunun sanıldığını söyledi.

GAZİANTEP EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESİNDEKİ BİNALARDA VE OTOPARKLARDA ARAMA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki  çatışmanın ardından kaçan saldırganlar olduğu ihbarı üzerine polisler Emniyet Müdürlüğü çevresindeki binalar ve otoparklarda operasyon düzenliyor.

GÖRGÜ TANIĞI: ŞAHSI OTOPARKA SIKIŞTIRDILAR

Gaziantep 27 gazetesi muhabiri Muharrem Türkoğlu CNNTÜRK canlı yayınına bağlandı. Türkoğlu, "Emniyet birimlerinin çoğu otaparkta şahsı sıkıştırdı. Tahminen 10 dakika içinde saldırganı etkisiz hale getirecekler. Emniyet binasından çıkarken silah sıkarak çıktılar. " 

1 MAYIS 2016'DA DA TERÖR SALDIRISI YAŞANMIŞTI

Türkoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti; 1 Mayıs 2016'da  terör saldırısında 2 polis şehit olmuştu. Aynı Emniyet binası. O tarihten sonra çelik kapılarla  sokağı böldüler. Vatandaşlar emniyet şeridini geçerek içeri girebiliyorlardı.

Kaynak: dha