1 Haziran 2021 tarihinde, Habererk olarak Kırgızistan FETÖ İmamı  Orhan İnandı'nın yakalandığını duyurmuştuk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklama ile  FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticilerinden Orhan İnandı’nın MİT’in operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

  İşte Habererk'in 1 Haziran 2021 tarihli o haberi:

YURTDIŞINDA SÜREK AVI
Kırgızistan’da Sapat okullarının eski müdürü FETÖ İmamı Orhan İnandı’nın 31 Mayıs 2021’de 21:00 civarında kaybolduğu bilgisi geldi.

Orhan İnandı’nın Lexus 470 marka arabası 1 Haziran sabahı saat 04:20 sularında evinin önünde kapısı açık halde bulundu.

Yakınlarının başvurusunu değerlendiren Oktyabrsky bölgesi polisinden yapılan açıklamada, “Deneyimli müfettişler ve görevliler arasından bir soruşturma-operasyon grubu oluşturuldu. Orhan İnandı’nın nerede olduğunu belirlemek için gerekli tüm soruşturma eylemleri ve arama önlemleri alındı.” denildi.

Sapat Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada “Orhan İnandı’dan Haber Alınamıyor” denilerek bir açıklama yayınlandı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurtdışında gerçekleştirilen operasyonla Türkiye'ye getirilmişti.


 
KAYNAK: https://svodka.akipress.org/news:1706476
https://rus.azattyk.org/a/31283701.html

Öte yandan Kırgızistan'a Türkiye'den özel bir jetin iniş- kalkış yaptığı açık kaynaklarda yer aldığı görüldü.

İddialar doğruy ise bir kaç gün içerisinde Kırgızistan FETÖ imamı  Orhan İnandı'ının Türk bayrağı önünde verdiği pozu görmüş olacağız.

Bilindiği üzere gelecek hafta, yeni seçilen Kırgızistan cumhurbaşkanı  Sadır Caparov Türkiye'yi ziyaret edecek.

Dünya basınında yer alan haberde Kırgızistan FETÖ İmamı Orhan İnandı’nın arabasının evinin önünde boş olarak bulunduğu duyurulmuştu.

Hatta bu olaya Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov dahil olmuş, Orhan İnandı'yı bulmak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme talimatı vermişti.

KIRGIZİSTAN FETÖ İMAMI ORHAN İNANDI TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDE

 
Kırgızistan FETÖ İmamı Orhan İnandı’nın Cengiz İnşaat'a ait jetine bindirmek için havaalanına götürüldüğü ama havaalanında uçağın kalkışına yetkililerin izin vermediği iddia edildi.
Bunun üzerine Orhan İnandı’nın tekrar Türk Büyükelçiliği’ne getirildiği, Türk büyükelçiliği'nin önünde ise İnandı’nın yandaşları olduğu iddia edilen grubun Türk Büyükelçiliği önünde toplandığı gelen bilgiler arasında.

Türk Büyükelçiliği önünde toplan insanların Kırgızistan’da böyle bir operasyon yapılmasına tepki gösterdiği iddia edildi.

Orhan İnandı, Kırgızistan'da 1990'lı yıllarında FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen Sebat Kırgız-Türk okullarının kurucusu olarak biliniyor. Kırgızistan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sebat okullarının ismini Sapat olarak değiştirmiş, okulların genel müdürlüğüne bir Kırgız vatandaşı getirmişti. 1992 yılından itibaren Kırgızistan'da faaliyet gösteren söz konusu eğitim kurumu bünyesinde 16 liseyi, bir üniversiteyi, 5 orta okulu barındırıyor.

Editör: TE Bilişim