Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayan Süryani gazeteci Aydın Aslan, geçtiğimiz yıldan beri HDP'nin Mardin milletvekili Tuma Çelik'in 3 kadına tecavüz ettiğini iddia etti.

Brüksel'de yaşayan Süryani gazeteci Aydın Aslan, "Orta Doğu kafası Asuri ve Süryanileri temsil etmeyen Süryani vekil Tuma Çelik" başlığı ile sosyal medyada paylaştığı bir yazıda şok iddialarda bulundu. Süryani asıllı HDP'li vekil Tuma Çelik'in bir çok kadına tecavüz ettiği söylentilerine dikkat çeken gazeteci Aslan şu iddialarda bulundu: "Son bilgilere göre Tuma'nın yüz kızartıcı şuçu 3'e çıktı. Ben şahsen bu kadınlardan birisine ulaştım ve aldığımı bilgiler bunların doğru olduğu ihtimalini oldukça güçlendirdi." dedi.

TUMA ÇELİK ÜÇ KADINA TECAVÜZ ETTİ

Tecavüz edilen kadınlardan birine ulaştığını söyleyen Süryani gazeteci Aslan "Son bilgilere göre Tuma'nın yüz kızartıcı şuçu 3'e çıktı. Ben şahsen bu kadınlardan birisine ulaştım ve aldığımı bilgiler bunların doğru olduğu ihtimalini oldukça güçlendirdi. HDP Tuma Çelik konusunu perdelemek için yalan üretiyor. Agos Gazetesi 8 Kasım' da "Hristiyan olduğu gerekçesiyle açığa alınan öğretmen için soru önergesi'' başlıklı bir haber yayınlıyor. Haberin içeriğine bakınca Tuma Çelik mecliste bir soru önergesi vermiş bilgisini detaylı olarak yazıyor. Haber takibi yapan Assyria TV bunun yalan olduğunu, Tuma Çelik tarafından böyle bir önerge verilmediğini ortaya çıkarıyor. Agos yetkilileri ise Assyria TV'ye verdikleri cevapta bu haber bilgilerinin kendilerine HDP tarafından verildiğini açıklıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

O KADININ  ŞOK EDEN İFADESİ 

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında “nitelikli cinsel saldırı” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın fezleke düzenleyerek, dokunulmazlığının kaldırılmasını istediği ortaya çıktı. Müşteki kadın D.K. ifadesinde, hem şüpheli milletvekili Tuma Çelik’e hem Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı’na çarpıcı suçlamalarda bulundu.

‘SEÇİMDE BİRLİKTE ÇALIŞALIM’

D.K., Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na 25 Aralık 2019’da verdiği ifadesinde şu iddialarda bulundu: “HDP Milletvekili Tuma Çelik seçimde birlikte çalışmayı teklif etti. Çocuklarım olduğunu ve aile içi sorunlarım bulunduğunu söyleyip kabul etmedim. Ama Çelik, ‘Amca kızı gel bize gidelim, hem bir kahve içer hem de sorunlarını konuşuruz’ dedi. Beni Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin Mardin Midyat’taki evine götürdü. Evde kahve içtikten sonra bana tecavüz etti. O gün, özel günümdü. Salondaki kanepenin üzeri kan lekesi oldu."

‘VEKİLİM, DOKUNULMAZIM’

Çelik’e, ‘Seni partiye şikayet edeceğim’ diye bağırdım. Bana, ‘Eğer bu duyulursa ben vekilim, dokunulmazlığım var. Olmadı siyasi hayatım biter, giderim Avrupa’da yaşarım. Yöre halkı benim için ‘Erkektir bir zamparalık yaptı’ der. Ama sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız’ dedi.

‘AYAKLARINA SIKARIM’

Sonra beni Batman’a getirerek evime bıraktı. Bir ay sonra olayı kız kardeşime anlattım, sonra ailem öğrendi. Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin yanına giderek, Çelik’in ihraç edilmesini ya da istifa ettirilmesini istedim. Ama E.T., ‘Seni öldürmekten beter ederim, ayaklarına sıkarım. Midyat topraklarında barındırmam’ diye beni tehdit etti. Bunun üzerine Süryani Derneği’ni taşladım. Hakkımda ‘tehdit ve hakaret’ten soruşturma başlatıldı. Şikayetten vazgeçmeleri karşılığında bana, ‘Partiye yönelik yıpratma çabalarıdır, Tuma Çelik ile hakkımızda çıkanlar dedikodudur’ şeklinde evrak imzalattırıldı. Evrakı imzaladıktan sonra şikayetten vazgeçtiler. Olay nedeniyle ruh sağlığım bozuldu, aile birlikteliğim sonlandı. Evi ve çocukları terk etmek zorunda kaldım.”

SAVCI: YETERLİ DELİL VAR

D.K, milletvekili Çelik’le yaptığı WhatsApp görüşmeleri kayıtlarını da dosyaya sundu. D.K’nın Çelik’e, “Hayatımı bitirdin” şeklinde mesajlar gönderdiği öğrenildi. HTS kayıtlarında, müşteki ile şüpheli arasında değişik tarihlerde görüşmelerin bulunduğu belirlendi. Başsavcılık, 30 Mart 2020 tarihinde, yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu ifadelerine yer vererek fezleke hazırladı.

SOL BASINDAN KORUMA 

Cumhuriyet, Birgün ve Halk TV tecavüz diyemedi

Her koşulda kadınlara yönelik ayrımcılık ve tacize karşı olduğunu iddia eden 'muhalif' yayın organları söz konusu HDP'li vekil olunca adeta sus pus oldu. Sol medya, vekili istifaya götüren tecavüz iddiasını açık açık yazamadı

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği iddia edildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören dosyayı TBMM’ye gönderirken, HDP'den yapılan yazılı açıklamada Tuma Çelik'in partisinden istifa ettiği duyuruldu.

Her koşulda kadınlara yönelik ayrımcılık ve tacize karşı olduğunu iddia eden 'muhalif' yayın organları söz konusu HDP'li vekil olunca adeta ağız birliği etmişçesine taciz iddiasının üzerini örtmeye çalıştılar. Bu basının hepsi sosyal medyadaki kanallarında olayla ilgili olarak ‘tecavüz’ lafını geçirmedikleri gibi olayın üstünü örtercesine olayı basit bir istifa gibi göstermeye çalıştılar.

İşte bazı 'muhalif' yayın organlarının taciz istifasına ilişkin haberlerinin tweet'leri..

Editör: TE Bilişim