HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Kadın Meclisinin, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K. ile olaydan haberdar edilmelerinin hemen ardından görüştüğünü ve kadının ısrarla sorulmasına rağmen cinsel saldırı ve tacizle ilgili bir beyanı olmadığını söyledi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, kadınla doğrudan yapılan görüşmeler sonrasında savcılığa yapılan şikâyet başvurusundan haberlerinin olmadığını söyleyen Sancar, "Bir eksiğimiz, gecikmişliğimiz varsa budur. Bunun sebeplerini de biz araştırır ortaya çıkarırız. Kusurumuz varsa önce kendi içimizde bunların gereğini yerine getiririz. Bir eksiğimiz varsa halkımıza hesap vermekten asla kaçınmayız" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Arkadaşlar diğer çirkin olay Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gündeme geldi.

Bu olayla ilgili Kadın meclisimiz bir açıklama yaptı.

Açıklamada da olayın daha önce haber alındığı, haber alındıktan hemen sonra da harekete geçildiği açıkça belirtiliyor.

Bu olay haber alındığında Kadın Meclisimiz bekleneceği üzere gecikmeden araştırmasına başladı.

Yine Kadın Meclisimizin açıklamasında vurgulanan bir nokta, kadınla doğrudan görüşmeler gerçekleşti. Bizde kadının beyanı esastır ilkesi tartışması geçerli.

Kadına ısrarla sorulmasına rağmen, cinsel saldırı veya tacizle ile ilgili herhangi bir beyanı olmadığı kayda geçirildi. Ancak daha sonra kadın savcılığa başvurduğu anlaşıldı ama bizim haberimiz olmadı.

Bir eksiğiniz varsa budur, gecikmişliğimiz varsa budur. Bunun sebeplerini biz araştırırız ortaya çıkarırız. Bir kusurumuz varsa önce kendi içimizde bunların gereğini yerine getiririz. Bir eksiğimiz varsa halkımıza hesap vermekten asla kaçınmayız.”

BASKI MI UYGULANDI?

HDP Kadın Meclisinin mağdur D.K ile hemen görüşüldüğü iddia edildi. HDP’li Sancar’a göre, D.K tecavüz veya taciz hakkında hiçbir beyanının olmadığını açıklaması D.K’nın baskıya uğradığı zorla red cevabı aldıkları konusunda bir algı oluşturdu.

D.K ile hangi şartlarda görüşüldüğü ise ayrı bir soru olarak gündemdeki yerini koruyor.

Editör: TE Bilişim