İçişleri Bakanı Yerlikaya: 30 ilde 156 FETÖ şüphelisi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada 30 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 156 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 65 şüphelinin tutuklandığını, 34'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Yakalanan şüphelilerin, FETÖ terör örgütünün güncel yapılanmasında faaliyet göstermek, ankesörlü telefonlarla örgüt üyeleriyle irtibat kurmak, örgüte finans sağlamak ve sosyal medya üzerinden propaganda yapmak suçlarından arandıkları belirtildi. Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca yürütüldü.
Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon ve Yozgat'ta düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgütsel belge ve dijital materyal ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, valileri, Cumhuriyet Başsavcılıklarını, İl Jandarma Komutanlıklarını ve operasyona katılan jandarmaları tebrik ederek, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.