Şehit olan Manisalı Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan’ın şehadet haberi Soma ilçesindeki ailesine ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından “Irak’ın Kuzeyi Hakurk bölgesinde, 15 Nisan 2020 tarihinde, bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından daha önce yerleştirilen mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur” açıklaması yapıldı.

ACI HABER AİLEYE ULAŞTI

Şehit olan Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan'ın Manisa Soma ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.

Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Oruç Fevzi Kara, İlçe Emniyet Müdürü Barış Er, sağlık ekipleriyle beraber Atatürk Mahallesi Dr. Atıf İkiz Sokak'ta ikamet eden şehidin ailesine acı haberi verdi.

EVİNE DEV TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan baba Halil Durhan, evinin önünde taziyeleri kabul etti.

Şehidin babası Halil Durhan'ın Soma Hayber Camiisinin imamı olduğu öğrenildi.

CENAZEYE CORONA ENGELİ

3 kardeşi olan 27 yaşındaki şehit Fatih Durhan'ın bekar olduğu ve İzmir Foça Deniz Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı'ndan geçici görevle Hakkari Dağ Komando Terörle Mücadele Harekatı Görev Grup Komutanlığı'nın emrinde olduğu öğrenildi.

Şehit Durhan için corona virüsü sebebiyle camide cenaze töreni yapılmayacağı, bugün ilçedeki şehitlikte sade bir tören düzenleneceği ve ardından şehitlikte son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

BAKAN AKAR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başsağlığı mesajı yayınladı.

Akar’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

* Silah arkadaşımız, 15 Nisan 2020 tarihinde Irak Kuzeyi Hakurk bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından daha önce yerleştirilen mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olmuştur.

* Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim.

Editör: TE Bilişim