İstanbul'da 200 kaçak göçmen yakalandı! Bir Suriyeli hasta taklidi yaparak kurtulmaya çalıştı
Sığınmacı statüsündeki milyonlarca Suriyelinin ülkelerindeki iç savaş sona ermesine rağmen bitmeyen misafirliği, bu sayılara eklenen milyonlarca kaçak göçmen ile daha büyük bir krizin temelini yaratıyor.
Türk milletinin haklı tepkisinin neticesi hükümeti sığınmacı meselesinde göstermelik de olsa bazı adımlar atmaya mecbur bırakıyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda bugün Esenyurt'ta İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde denetim yaptı.
Ülkeye kaçak yollarla giriş yaptığı tespit edilen yaklaşık 200 kişi, toplandıkları ilçe meydanından otobüslere bindirilerek Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.
Operasyon esnasında pişkin istilacılar, ilginç görüntüler ortaya çıkmasına neden oldu. Bir Suriyelinin otobüse bindirilmeye çalışıldığı esnada hasta taklidi yaparak kendisini fenalaşmış gibi göstermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri çağrıldı. Yapılan tetkikler neticesinde herhangi bir sağlık problemi olmadığı anlaşılan kaçak göçmen otobüse bindirildi.
Bir başka Suriyeli ise Türk polisi, diğer kaçakları otobüslere bindirmeye devam ederken aracın arka kapısından sessizce kaçmaya çalıştı. Otobüsten inmeyi başaran kaçak Suriyeli, koşarak bölgeden uzaklaşmaya çalışsa da kısa kovalamaca sonucunda Türk polisi tarafından yakalandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.