Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da Anadolu Yakası'nın bazı bölgelerinde kısa süreli kar yağışı ve dolu görüldü.

İBB yoğunluk haritasına göre trafik durumu saat 08:50 itibarıyla yüzde 69 oldu.

İstanbul’da kısa süreli kar yağışı etkili oldu.15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişi ve D-100 Karayolu Bostancı mevkiinde aniden başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

BEYAZ ÖRTÜ OLUŞTU

Beykoz ve Üsküdar’da 05.30 sıralarında başlayan kar yağışı kısa süre devam etti. Yağış nedeniyle bazı yerlerde yol kenarlarında beyaz örtü oluştu.

İstanbul'un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Özellikle Aydos'ta etkisini gösteren kar yağışıyla orman beyaza büründü.

Öte yandan, İstanbul’da karla karışık yağmurun gün boyu devam etmesi bekleniyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU

5 Temmuz Şehitler Köprüsü girişi ve D-100 Karayolu Bostancı mevkiinde aniden başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kısa süreli yağan kar, araçların üzerinde ve çatılarda beyaz örtü oluşturdu.

Sabah saatlerinde ise kar etkisini arttırdı. Yollar kısa sürede beyaza büründü trafikte aksamalar yaşanıyor.  İBB’nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu saat 08:50 itibarıyla yüzde 69 olarak ölçüldü.

Editör: TE Bilişim